Dolar 32,4020
Euro 34,8136
Altın 2.435,15
BİST 9.983,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

İrlanda ticaret heyeti iki ülke arasındaki ticareti geliştirmeyi hedefliyor

İrlanda ticaret heyeti iki ülke arasındaki ticareti geliştirmeyi hedefliyor
10 Nisan 2013 20:36
A+
A-

QA-1

Tánaiste (İrlanda Başbakan Yardımcısı) ve Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore T.D. liderliğindeki İrlanda ticaret heyeti, 8 – 11 Nisan 2013 tarihleri arasında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye ile İrlanda arasındaki ticaretin geliştirilmesini hedefleyen ziyaret kapsamında, ticaret heyeti İstanbul’da iş görüşmeleri gerçekleştirdi ve Ankara’da çeşitli bakanlıklara ziyaretlerde bulundu.

Tánaiste (İrlanda Başbakan Yardımcısı) ve Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore T.D., Türkiye ile İrlanda arasındaki ticareti geliştirmek ve yeni iş fırsatları oluşturmak hedefiyle beraberindeki ticaret heyetiyle birlikte 8 – 11 Nisan 2013 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’a bir ziyaret gerçekleştirdi. İrlanda Başbakan Yardımcısı ve ticaret heyeti delegeleri, Türkiye’deki firmaların yöneticileri ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin yanı sıra Ankara’da çeşitli bakanlıklarda resmi temaslarda bulundular.

İrlandalı şirketlerin dünya pazarlarındaki gelişme ve büyümesine yönelik çalışmalar yürüten İrlanda Devlet Ajansı Enterprise Ireland tarafından organize edilen ticaret heyetinde 25 İrlanda firması yer aldı. Yazılım, uluslararası ticaret hizmetleri ve mühendislik gibi alanlarda faaliyet gösteren Combilift, ESB International gibi firmalar ve Dublin Üniversitesi, Türkiye pazarındaki lider oyunculara hizmetleri hakkında bilgi aktararak iş ortaklığı oluşturulmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirdiler.

Tánaiste (İrlanda Başbakan Yardımcısı) ve Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore T.D., Türkiye’ye gerçekleştirdikleri ziyaretin önemine dikkat çekerek, “Türkiye, İrlanda’nın gelecekte daha fazla iş yapmak istediği canlı ve dinamik bir pazar. Her iki ülkenin de çıkarları doğrultusunda Türkiye ile olan iş bağlantılarımızı artırma yönünde önemli fırsatlar görmekteyiz. 25 yenilikçi İrlanda firmasına, söz konusu ticaret heyetine iştiraklerinden dolayı teşekkür ederim,” dedi.

“Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde İrlanda firmalarının Türkiye ile olan ticaret hacimleri üç katına yükselecek.”

Enterprise Ireland Türkiye ve İtalya Direktörü Kevin Buckley ise; “Enterprise Ireland olarak, Türkiye ile iş ilişkilerini ve çalışmalarını geliştirmeleri için hizmet verdiğimiz şirketleri teşvik etmekteyiz. Esasen, İrlandalı firmalar Türkiye’de önde gelen yatırımcılar arasında yer almakta ve ülkede binlerce kişilik istihdam yaratmaktadırlar. İrlanda ve Türkiye arasındaki karşılıklı ticaret hacmi bugün 1 milyar €’ya yaklaşmaktadır. İrlandalı firmaların bu ticaret hacmindeki payları yaklaşık 50 milyon € olup, amacımız bu rakamı önümüzdeki yıllarda üç katına çıkarmaktır. Ticaret heyetinin gerçekleştirdiği ziyaret sırasında 30 milyon €’nun üzerinde yeni iş bağlantısı gerçekleştirilmiştir ve bunların tümü yüksek büyüme potansiyeline sahiptir,” dedi. Kevin Buckley, ticaret heyetinin gerçekleştirdiği ziyaretin Türkiye pazarında büyümek ve bölgedeki faaliyetlerini genişletmek isteyen İrlandalı firmalar için önemli bir sıçrama tahtası olduğunu da dile getirdi.

Euro bölgesindeki ekonomik krizden çıkan ilk AB ülkesi olan İrlanda, Facebook, Twitter, Yahoo, Pfizer ve Microsoft gibi önde gelen uluslararası şirketlerin Avrupa’daki başlıca lokasyonu olarak tanınıyor.

REKLAM ALANI