Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

GAMA Holding ve GE Energy Financial Services ortaklığı’nın Türkiye’de Rüzgar enerjisine desteği devam ediyor

GAMA Holding ve GE Energy Financial Services ortaklığı’nın Türkiye’de Rüzgar enerjisine desteği devam ediyor
24 Temmuz 2012 08:20
A+
A-

GAMA Holding ve General Electric iştiraki olan GE Energy Financial Services ortaklığında faaliyetlerini sürdüren GAMA Enerji A.Ş.’nin yatırımı olarak yapımı tamamlanan 10 Megavat üretim kapasitesine sahip Karadağ Rüzgar Enerji Santralı T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 4 Temmuz 2012 tarihinde geçici kabulü yapılarak elektrik üretimine başladı.

GAMA Enerji tarafından yapımı tamamlanan 10 MW Karadağ Rüzgar Enerji Santralı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 4 Temmuz 2012 tarihinde geçici kabulü yapılarak  elektrik üretmeye başladı.

Karadağ RES’te GE’nin etkinlik, dayanıklılık ve şebeke bağlantısı özellikleri bakımından dünyanın en gelişmiş rüzgar türbinlerinden olan 2,5 MW’lık 4 adet GE 2,5×100 türbini çalıştırılmaktadır.

Hem 10 MW İzmir, Aliağa’da bulunan Karadağ RES hem de Çanakkale, Ezine’de bulunan ve geçen yıl elektrik üretimine başlayan 22,5 MW Sares RES’in yatırımcısı olan GAMA Enerji, aynı zamanda bu santralların işletmeciliğini de yürütmektedir.

GAMA Enerji, bu iki rüzgâr enerji santralı ile Türkiye’de ortalama 59.000 ev için yeterli elektrik üreteceğini ve yılda 80.000 ton sera gazı salınımının önlenmesini sağlayacağını öngörmektedir.  GAMA Enerji, üretim portföy çeşitliliği ve özellikle yenilenebilir enerji yatırımlarına ağırlık vererek elektrik üretiminin her alanında var olan bir yatırımcı olmayı ve toplam kurulu gücünü 2015 yılı itibariyle 2 bin 500 MW’ın üzerine çıkarmayı hedeflemektedir.

REKLAM ALANI