Dolar 32,4720
Euro 34,8866
Altın 2.432,48
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

‘G20’nin en reformcu ülkesi Türkiye’

‘G20’nin en reformcu ülkesi Türkiye’
23 Ocak 2015 10:35
A+
A-

'G20’nin en reformcu ülkesi Türkiye'

Davos’ta Dünya Ekonomi Forumu (WEF) kapsamında “Yatımcılar için Neden Türkiye? Neden Borsa İstanbul?” başlıklı toplantıda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeler yapan Babacan,Türkiye’nin son yıllarda büyük bir politik, ekonomik dönüşüm yaşadığını kaydetti.

“Reform için 25 dönüşüm alanı belirledik”

Türkiye’nin geçen yıllardaki ekonomik performansını değerlendiren Babacan, “Geçen seneki sonuç oldukça iyiydi. Geçen sene bazı yerel sorunlarımız, stratejik meselelerimiz olmasına karşın Türkiye ekonomisi büyümeye devam etti. Bu bence son derece önemli. Geleceğe baktığımızda ise yapısal reform programımız, 25 dönüşüm alanını belirledik.  Bu anlamda her birinin tamamlanması için tarihleri saptanmış toplam 1.350 eylem maddesini de belirledik” diye konuştu.

Türkiye’nin son yıllarda demokrasi, insan hakları ve hukuk alanında önemli gelişmeler katettiğini ve daha fazlasının yapılması gerektiğini vurgulayan Ali Babacan, “Makro ekonomik reformlara baktığımızda yapmamız gerekenlerle ilgili bir listemiz var“ dedi.

Babacan, şöyle dedi:

“G20 içinde 2018’e kadar en kapsamlı reform ajandasını açıklayan ülke olduğumuzu düşünüyorum. Her üç ayda bir Başbakanımız ne kadar iyi bir performans sergilediğimizin gözden geçirilmesi konusunda kararlı. Bir anlamda son derece şeffaf ve hesap verebilir şekilde ülkenin yapısal reformları konusunda ne yapacak olduğumuzu vatandaşlarımıza ve piyasaya açıklıyoruz.”

“İstanbul finans merkezi olacak”

Türkiye’nin üyelik sürecinde AB kriterlerine bağlı olduğunu, Uluslararası Para Fonu (IMF ) ve Dünya Bankası ile yakın çalıştığını belirten Babacan, IMF ile Türkiye’nin ilişkisinin  de artık Türkiye’nin finansman sağladığı bir yapıya dönüştüğünün altını çizdi.

Babacan, İstanbul’un Frankfurt ve Mumbai arasında gelişen bir finans merkezi olacağına inandığını söyledi.Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ana konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan da konuşma yaptı.

REKLAM ALANI