Dolar 32,4720
Euro 34,8866
Altın 2.432,48
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Emin Hitay, girişimcilere başarının formülünü verdi

Emin Hitay, girişimcilere başarının formülünü verdi
02 Aralık 2014 10:41
A+
A-

EminHitay

Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, kendi hikayesinden örneklerle, girişimcilere ve girişimci adaylarına önemli ipuçları verdi. Emin Hitay, iyi fikirler için vizyon sahibi olmanın şart olduğuna değindi ve girişimcilerin kendilerine “Satacağım ürünü ya da hizmeti ben satın alır mıydım?” diye sormalarını tavsiye etti.

Girişimcinin iyi bir fikre sahip olabilmesi için mutlaka vizyon sahibi olması gerektiğini belirten Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, “Ancak ilk girişimini hayata geçirecek birinin fikirlerinin, bugünün on adım ötesinde değil, bir adım ötesinde olması pratikte başarıyı yakalamak açısından önemli. İnsanların 15 yıl sonra adapte olup kullanacağı bir ürün veya hizmet için bugünden yatırım yapılmaz” diye konuştu.

Eyleme dönüşmeyen veya dönüştürülemeyen bir fikrin hiçbir öneminin olmadığına dikkat çeken Emin Hitay, “Başarıyı nasıl ölçümleyeceksiniz? Fikrin er meydanı eylem ve onun uygulamaya geçirilmesidir. Ancak iyi bir fikir eyleme dönüştüğünde, değer yaratan bir iş oluşmayabilir. Bunun için fizibilite çalışması ve detaylı bir araştırma yapmak gerekir. Girişimci kendisine şunu sormalı: Satacağım ürünü ya da hizmeti ben satın alır mıydım? Eyleme geçirdiğiniz fikir veya olgunlaştırdığınız projenizden değer yaratmanız, yani bu işi paraya çevirebilmeniz gerekir” dedi.

Emin Hitay, 1980 yılından bu yana devam eden girişimcilik serüveni boyunca, çok sayıda yenilikçi proje ve iş fikrinin oluşturulmasını, hayata geçirilmesini ve şirketleşmesini sağlayan isim olarak tanınıyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI