Dolar 32,5866
Euro 34,8157
Altın 2.414,03
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

TEVİD’in yeni başkanı Önder Bülbüloğlu oldu

TEVİD’in yeni başkanı Önder Bülbüloğlu oldu
27 Ocak 2015 14:25 | Son Güncellenme: 27 Ocak 2015 14:40
A+
A-

Ö.B KAPAK RESMİ

1961 yılında Ankara’da doğan Önder Bülbüloğlu, 1979 yılında TED Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra 1985 yılında İTÜ Makine Mühendisliğini bitirdi.

Önder Bülbüloğlu, yönetim Kurulu Başkanı olduğu  Bülbüloğlu Vinç Sanayi  Şirketini  1986 yılında kurduktan sonra 2006 yılında Bülbüloğlu Çelik Fabrikasını kurarak  Bülbüloğlu Vinç Sanayi  çatısı altında devam  eden çelik konstrüksiyon üretimini ayrı bir bünyede topladı.  Ayrıca,  Ankara Sanayi  Odası’nda  18 yıllık hizmetimin yanı sıra Başkan vekilliği görevini yaptı.

Mezun olduğu TED Ankara Koleji’nin Yüksek Öğretim Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra 2007 yılında TED Ankara Koleji Yönetim Kurulu Üyeliğine, 2009 yılında da TED Ankara Spor Kulübü  Başkanlığı görevinde bulundu. 2015 yılı itibariyle ise, Türkiye Elektrikli Vinç İmalatçıları Birliği Derneği  TEVİD’in  genel  kurul toplantısında Yönetim  Kurulu  Başkanı olarak seçildi.

Aslen Trabzonlu olan Bülbüloğlu, bir dönem de Trabzon Kültür ve Dayanışma  Derneği  Başkanlığı ve Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeliği ‘de yaptı. Ayrıca,1986 yılında Ankara’da kurulan ve faaliyete geçen firmamız bugün sektörünün en önde gelen firmalarından biri olmuştur ve Türk sanayisinde hakkı olan yeri aldı.

Küçük bir atölyede başlayan sanayi sevdası bugün 400 çalışanı 40 bin metrekarelik kapalı alana sahip üretim tesisleri olduğunu kaydeden Önder Bülbüloğlu, “Ankara, İstanbul, İzmir satış ofisleri, yurt içi/dışı bayileri ve sektörüyle ilgili dünya markalarıyla yaptığı işbirliği ile Türk vinç sektörünün tartışılmaz en büyüğü olarak hizmet  vermekteyiz” dedi.

Önder Bülbüloğlu, “İmalat ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren çeşitli müşterilerin ihtiyaç ve taleplerine yönelik monoray, gezer köprülü, portal, pergel ,ağır tonajlı ,ex-proof, proses vinçleri ve çelik konstrüksiyon yapıların imalatını gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimizin kullanım alanları ve müşterilerimizin amaçları doğrultusunda 1 ton hafif tonajlı yüklerden 500’ ton ağır tonajlı yüklere kadar çeşitlilik göstermektedir. Ayrıca, 120 ton ve üzeri kapasitelerde proses vinçleri olarak tabir edilen özel amaçlı vinçler de imal edilmektedir. Demir çelik sektöründe büyük bir pazar payına sahip olmanın yanı sıra vinç sektörü  adına her kesime hizmet  verilerek  “Otomotiv, demir- çelik , cam, tekstil, inşaat, maden, mobilya, enerji santralleri pazarında önemli  faaliyetler  gösterilmektedir” şeklinde konuştu.

Bazı önemli referanslarımızdan bahsedecek olursak;

Türkiye’nin  önde  gelen  yassı  mamul  üretim  fabrikası  MMK  Metalürji A.Ş.’ye  toplamda 150 adedin üzerinde  vincin  üretiminde  BVS  kalitesi seçmiş olması örnek  gösterilebilir. Türkiye’de bu kapasitede bir ilki gerçekleştiren firmamız  bünyesinde, proje kapsamında yer alan  500 ton kapasiteli vinç ile birlikte projede yer alan diğer vinçlerinde tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanmış olup, imalat süreçleri  başarıyla tamamlanmıştır.

Ayrıca, demir-çelik sektöründe İran’da gerçekleşen fabrika projesi kapsamında başta 250 ton  kapasiteli vinç  başta olmak üzere toplam 8 adet vincin imalatı tamamlanmıştır. Bununla beraber firmamız halen ülkemizin önde gelen ve sektörlerinde lider Asil Çelik, Karabük Demir Çelik, Çolakoğlu, Kroman, İçdaş, İsdemir, Erdemir, Tosçelik, CVS Makine, Koç Çelik,  gibi tüm kuruluşlara vinç imal etmeye devam etmektedir.

Nihai kullanıcılar vinç tercihlerinde hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorlar? Bu konuda ne kadar bilinçliler?

Kalite, güvence ve kontrol süreçleri, tasarım ve proje çalışmaları ne yazık ki ülkemizde henüz olması gereken değeri  görmeyebiliyor. Bazı bilinçli, kurumsal  firmaları ayrı tutacak olursak, pek çok firma hala sadece fiyat odaklı seçim yapıyor.

Müşteri  memnuniyeti  ve bağlılığını en yüksek seviyede tutmak, potansiyel müşterilere ulaşmak, pazar payını yükseltmek  ve  sosyal  fayda sağlamak amacı ile çeşitli pazarlama ve satış stratejileri uygulamak ve geliştirmek  vinç sektörü için son derece önem arz etmektedir. Ayrıca, Uluslararası pazarlarda yer alabilmek için gereken rekabet üstünlüğü, ancak teknolojik üstünlük  ve  inovasyon yeteneğiyle mümkün olduğundan bilgi ve sermayeye dayalı yenilikçi  ürünler  geliştirilmelidir.

Bülbüloğlu Vinç ise, müşteri memnuniyeti  ve uluslararası arenada da firmamıza rekabet üstünlüğü yaratmak adına satış sonrası teknik desteğin sektördeki payımızın artışı yönündeki en önemli faktör olduğunun bilincinde olarak 20 araçtan oluşan bir filo ile kesintisiz ve yerinde hizmet sunmaktadır. Tecrübeli  ve eğitimli bir proje ekibiyle teknik çalışmaya önem vermekte, gelişime ve   yeniliklere açık bir yol izlemekte, bu amaçla teknolojinin yeni imkanlarını sürekli olarak üretimine yansıtmakta olan firmamız bilgisayar destekli tasarım yapmakta ve bir kısım imalatlarında bilgisayar teknolojisinden yararlanmaktadır. Tasarım konusunda firmamızın herhangi bir firmayla lisans veya know-how anlaşması olmayıp tüm tasarımlar firmamıza aittir.

Yerli vinç pazarından ne kadar pay alıyorsunuz? Kendinizi sektörün neresinde konumlandırıyorsunuz?

KOBİ’lerin  ve  büyük  yatırımcıların organize sanayi bölgelerinde kurulan  yeni  fabrikaları ve  bu fabrikalara  müteakip  ekipman  ihtiyaçlarına paralel olarak vinç gereksinimleri  artmaktadır.

Özellikle, Demir Çelik ve Enerji sektöründeki  büyümeye  bağlı  olarak büyük  kapasiteli özel amaçlı gezer köprülü vinçler  için daha önceleri yurt dışına yönelen yatırımcılar artık BVS  Bülbüloğlu Vinç gibi kurumsal  ve sektörde söz  sahibi firmalara yönelmiştir. Ayrıca, tesisimizin  kapasitesi  ve  ekipman parkımız  ile yapabileceğimiz  bu büyüklükteki  vinçleri  üretebilecek başka bir tesis ülkemizde bulunmamaktadır. Bu da ciddi büyüklükteki  işlerde  firmamızı rakipsiz kılmaktadır. Bundan sonrası için de büyük projelere imza atarak, çeşitli sektörlerin çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz.

Yurtiçi hizmetlerinizin yanı sıra ihracata yönelik çok önemli üretim ve satışlarınızın olduğunu biliyoruz. İhracat çalışmalarınızdan ve projelerinizden bahseder misiniz?

Bugün sadece Türkiye’nin her noktasında çalışmakta olan makinelerimizle değil; Rusya, Romanya, Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, Arnavutluk, Tunus, Portekiz, Romanya, İsrail, Suudi Arabistan, Katar, Mısır, Cezayir, Sudan, Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Irak, İran, Suriye, Ürdün, Türk Cumhuriyetleri’ne makine ihraç etmenin gururunu yaşamaktayız. Halen 40’a yakın ülkede hizmet veren makinelerimiz üstün kalite ve hizmet anlayışı prensibinin bir meyvesi olarak 2015 yılı içerisinde de çalışmaya devam edecektir.

Sürekli  yenilenen siparişlerle birlikte BVS, Ortadoğu pazarında da iddialı konuma gelmiş olup, son dönemde bu ülkelerde de demir çelik yatırımlarının hız kazanmasıyla birlikte hedefimiz  pazarın da lideri olmaktır.

Ayrıca, kalite ve uluslar arası standartlara uygunluğa değer veren global firmaların onaylı tedarikçi listelerine  girmeyi  başaran  firmamız, geniş bir coğrafyada  bu firmaların yatırımlarında çözüm ortağı olarak ihracatını arttırmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde TEVİD’in Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı seçildiniz. TEVİD başkanı olmanızla ilgili olarak bu görevinizde gerçekleştirmeyi düşündüğünüz proje ve hedeflerinizi bizlerle paylaşır mısınız?

Sektörün en önemli sorunlarından biri, diğer sektörler içinde sorun teşkil eden ve merdiven altı diye tabir edilen,  herhangi bir standart ve kalite yönetimi uygulamayan firmalardır. Bugün 200’e yakın vinç üreten firma varken  bunların sadece  8-10 adeti uluslar arası standartlarda  vinç üretimi yapmakta  ve aynı zamanda bunları ihraç edebilmektedir. Merdiven altı firmaların yurt içi pazarda fiyat açısından haksız rekabet ve imalat açısından doğru olmayan bir ortam yaratması kuşkusuz tüm firmaları olumsuz etkiliyor. Asıl imalat konusu  vinç  olan sektörü sırtlayan önemli firmaların aynı platformda bir araya gelerek  hem  standardizasyon  hem  kalite yönetimi  ile ilgili ortak çalışma yapılması gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde ise, yapılan TEVİD  ( Elektrikli Vinç İmalatçıları Derneği) genel  kurul toplantısında Yönetim  Kurulu  Başkanı  olarak seçildim. Bu sebeple,  görev edindiğimiz ilkeler doğrultusunda  çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

2014 yılı firmanız açısından nasıl geçti? 2015 yılından neler bekliyorsunuz?

2014 yılı içerisinde sektörün önemli kuruluşların büyük projelerinde  sözleşmeler imzaladık. 2014 yılında üretimimizi 2013 yılına göre %45 artırmış olup, pazarda ne kadar iddialı olduğumuzu bir kez daha kanıtlamış bulunuyoruz.

2014 yılı hedeflerinin çok üzerinde bir şekilde kapatan  BVS 2015 yılı için daha büyük hedeflerle, daha büyük başarılara imza atmak için yoğun çalışmalarına devam etmektedir.

Türkiye’nin en büyük vinç fabrikasına sahip olan  Bülbüloğlu, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki  tesisimizde  müşterilerine daha kaliteli hizmet  ve etkin pazarlama faaliyetleri sunarak ,bu yılda yurtdışı projelerinde yer almak birincil hedefimizdir.

Bülbüloğlu Vinç Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak kuruluşumuzdan bugüne sahip çıktığımız ilkelerimizden ayrılmamamız gerektiğinin bilinciyle ve ortaya çıkardığımız eserlerin gururuyla tüm  ihtiyaç ve taleplere cevap vermeye hazırız. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da “dünyanın her yerinde, dünyanın yükünü kaldırmaya devam edeceğiz”.

 

 

 

REKLAM ALANI