Dolar 32,5270
Euro 34,9310
Altın 2.432,08
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Başbakan yardımcılarının görev dağılımı Resmi Gazete’de

Başbakan yardımcılarının görev dağılımı Resmi Gazete’de
26 Temmuz 2017 11:14
A+
A-

Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelgeye göre, Başbakan Binali Yıldırım, kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi görevini üstlenecek.

 

Başbakan ve başbakan yardımcılarının görev dağılımına ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yıldırım, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye Varlık Fonu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği kurum ve kuruluşlarından direkt sorumlu olacak.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın görev alanı ise Hükümet Sözcülüğü’nün yanı sıra TBMM ve Danıştay ile ilişkiler şeklinde belirlendi. Bozdağ’a bağlı kurum kuruluşlar ise Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü oldu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in görev alanı ekonomik konularda başbakan adına genel koordinasyon şeklinde belirlendi.

Şimşek’e bağlı kurum kuruluşlar ise Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası AŞ Genel Müdürlüğü oldu.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın görevleri de Milli Güvenlik Kurulunun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kuruluna sunulması ve Bakanlar Kurulunda kabulü halinde, bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi ile reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi olarak belirlendi.

Işık’a bağlı bağlı kurum ve kuruluşlar da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu oldu.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın görev alanı Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, yatırım ortamının iyileştirilmesi, insan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon şeklinde belirlendi.

Akdağ’a bağlı kurum kuruluşlar ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu oldu.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun görev alanı Medeniyetler İttifakı Projesinin yürütülmesi ve 100. Yıl Anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu olarak belirlendi.

Çavuşoğlu’na bağlı kurum kuruşlar ise şöyle sıralandı:

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü.

Ayrıca, Avrupa Birliği makamları ile yapılacak tam üyelik müzakerelerinde “Müzakere Heyeti Başkanlığı” ve “Başmüzakereci” görevinin Avrupa Birliği Bakanı tarafından, kamu görevlileri sendikaları ile faaliyetlerin koordinasyonu ile kamu toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonu ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından yürütülecek.

REKLAM ALANI