Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Başbakan Erdoğan Kale’yi ziyaret etti

Başbakan Erdoğan Kale’yi ziyaret etti
18 Mart 2013 12:31
A+
A-

fotograf-2

Başbakan Erdoğan, Kale Grubu’nun Çan’daki seramik fabrikalarını ziyaret ederek Kale AR-GE Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kale Grubu’nun 30 milyon TL yatırımla kurduğu AR-GE Merkezi’ndeki yapılan çalışmalar hakkına bilgi alan Başbakan’a, Kaleseramik Fabrikaları’nı ziyareti nedeniyle üzerine kendi resminin işlendiği bir seramik tablo hediye edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye seramik sektörünün öncü şirketi Kale Grubu’nun Çan’daki fabrikalarını ziyaret etti. Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Kale Grubu Teknik Grup Başkanı Osman Okyay tarafından fabrika girişinde törenle karşılanan Başbakan Erdoğan’a Kaleseramik çalışanları da büyük ilgi gösterdi.

Kale Fabrikalarını ziyaretinde Başbakan Erdoğan’a eşi, Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da eşlik etti. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katıldığı ziyarete Başbakanlık’a ait özel otobüsle gelen Başbakan Erdoğan, fabrika bahçesinde kendisini bekleyerek sevgi gösterisinde bulunan Kale çalışanlarını selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.

Ardından Kale Grubu’nun bugüne kadar 14 farklı lokasyonda gerçekleştirdiği tüm araştırma ve geliştirme faaliyetlerini 5 bin 200 metrekarelik alan üzerine kurduğu yeni AR-GE Merkezi’ni gezen Başbakan Erdoğan’a, burada yapılan çalışmalar anlatıldı. AR-GE Merkezi’ndeki bir seramiğin tasarımdan üretime kadar olan işleme sürecini ilgiyle dinleyen Başbakan Erdoğan’a Kale Grubu’nun üreterek dünyaya ihraç ettiği Kalesinterflex de tanıtıldı. Sadece 3 milimetre kalınlığında ve 1×3 metrelik ebadıyla dünyanın en ince, en büyük boyutlu, en hafif ve tek esneyebilen seramiği olan Kalesinterflex’in, esneme özelliğiyle İstanbul Metrosu ile Marmaray Projesi’nde kullanıldığını öğrenen Başbakan Erdoğan, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ı bu teknoloji üretiminden dolayı tebrik etti.

Başbakan’a üzerine fotoğrafı işlenmiş seramik tablo hediye edildi

Geçtiğimiz Nisan ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından hizmete açılan AR-GE merkezindeki incelemelerinde özellikle Kalesinterflex’ten çok etkilendiğini belirten Başbakan’a Erdoğan’a, Kalesinterflex’in esneme özelliği uygulamalı olarak gösterildi. 100×300 cm ebadındaki Kalesinterflex’in esnetilerek ikiye katlanmasını ilgiyle izleyen Başbakan Erdoğan’a, bu ziyareti anısına üzerine kendi portresinin işlendiği bir seramik tablo hediye edildi. Başbakan Erdoğan, kendisine hediye edilen tablonun bir benzerini de imzalayarak Kale Grubu’na hatıra bıraktı. Kaleseramik Şeref Defterini de imzalayan Başbakan Erdoğan “Gururumuz olan Kale Grubu’nun bu eseriyle ülkem adına onurlandım, başarılarınızın artarak devamı dileğiyle İbrahim Bodur Bey’e ve ailesine sağlık, afiyetler diliyorum” diye yazdı.

REKLAM ALANI