Dolar 32,3583
Euro 34,9921
Altın 2.326,20
BİST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Akıllı ve tutumlu depo

Akıllı ve tutumlu depo
29 Haziran 2014 15:24
A+
A-

akilli_ve_tutumlu_depoDeFacto’nun Türkiye’nin ilk tam otomatik hazır giyim deposunu Çerkezköy’de tamamlandı.

Perakende tekstil sektörünün faaliyet gösteren DeFacto, Türkiye’nin ilk tam otomatik hazır giyim deposunu Çerkezköy’de tamamlayan marka, yüzde 25 tasarruf ederek duyarlılık çalışmaları kapsamında bir adım daha atmış olacak.

Akdeniz Modası’nın dünyadaki ve Türkiye’deki öncü markası olma vizyonu çerçevesinde yatırımlarını sürdüren DeFacto, yatırımlarına bir yenisini ekleyerek Tekirdağ Çerkezköy’de yaptırdığı deposunu tamamladı. Türkiye’nin ilk tam otomatik hazır giyim deposu olma özelliğini taşıyan depo, TGW sistemi sayesinde sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve yüzde 25 tasarruflu bir işleyişe sahip.

Açılışta konuşma yapan DeFacto Lojistik Direktörü Cenk Karapınar “Saatte 30 km hızla hareket eden robotlarımızın yer aldığı ve 20 metre yüksekliğe kadar depolama imkanı elde ettiğimiz depomuzda kullanılacak ileri teknoloji otomasyon sistemi ile stok kontrolleri ve ürün sayımlarında doğruluk oranlarını yükselmesini sağlayacağız. Giriş ve çıkışta yer alan 6’şar adet rampa ile tedarikçilerimize ve ürün dağıtımı yapan ekiplerimize büyük bir kolaylık sağlayacak, aynı zamanda 5 kata kadar daha hızlı çalışmamıza olanak tanıyacak” şeklinde konuştu.

Verimlilik anlamında DeFacto’ya büyük bir katma değer sağlayacak olan depoda saatte 1000 koli giriş ve 1000 koli çıkış kapasitesi bulunduğunu belirten Karapınar sözlerine şöyle devam etti; “Depomuz toplamda 200 bin koli stoklamak için yeterli alana sahip. Aynı anda 3 farklı tedarikçiye hizmet verebilme imkanı elde edeceğimiz depo ile kapı önünde araçla bekleme problemini de çözüme kavuşturmuş olacağız.”

2003 yılından bu yana perakende tekstil sektöründe yaptığı büyük yatırımlar ile dikkat çeken DeFacto, gerçekleştirdiği tam otomatik duyarlı deposu ile sektöre örnek olmayı hedefliyor.

DeFacto Ürün Yönetimi Başkanı Şahin Demir ise konuşmasında “Markamızla 2003 yılında başladığımız bu yolculukta uzun yollar aştık ve bugünlere gelmeyi başardık. Kuruluşumuzun 21’inci yılında böyle büyük bir tesise imza atmış olmaktan gurur duyuyorum.

Hedeflerimiz doğrultusunda sürdürdüğümüz çalışmalarımızın yeni bir adımı işte tam da burada yer alıyor. Türkiye’nin ilk hazır giyim tam otomatik deposu DeFacto’ya ve sektöre hayırlı olsun” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI