Dolar 32,3455
Euro 35,0945
Altın 2.310,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

2023’ÜN EN PAHALI UÇAK VE OTOBÜS ROTALARI AÇIKLANDI

2023’ÜN EN PAHALI UÇAK VE OTOBÜS ROTALARI AÇIKLANDI
04 Haziran 2023 14:29
A+
A-

Aylardır süren vize krizinin ardından birçok vatandaş çözümü vizesiz seyahat edebilecekleri ülkelerde bulurken, vizeleri onaylananlar ise yüksek bilet fiyatı engeline takılılıyor. 2023’ün ilk beş ayında en pahalı uçak yolculuğunun 185 bin 557 TL’ye Ankara’dan Arjantin’e yapıldığı kaydedilirken, yurt dışına en maliyetli otobüs bileti de İstanbul-Duisburg seferi için satıldı.

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte vize başvurularındaki yoğunluk artarken, geçtiğimiz aylarda vizeleri onaylanmayan vatandaşlar şimdi de randevu almak için uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Vize krizine ilişkin yapılan açıklamalarda, randevu talebinde bulunanların ancak aylar sonrasına tarih alabildiklerine işaret ediliyor. Yurt dışına gitmek isteyen birçok kişi ise çözümü vizesiz seyahat edebilecekleri ülkelere yönelmekte bulurken, yükselen bilet fiyatları hem yurt dışındaki hem de yurt içindeki bölgelere gidecek yolculara engel oluyor. Online bilet platformu heybilet.com, uçak ve otobüs bileti fiyatlarının 2023’ün ilk beş ayındaki karnesini açıkladı.

Heybilet CEO’su Samet Koç konuya dair, “Vatandaşlarımız vize başvurularında uzun süredir problem yaşarken, yaz sezonunun açılmasıyla birlikte birçok kişi çözümü vizesiz seyahat edebilecekleri ülkelere gitmekte buldu. Ancak dünya genelindeki ekonomik dalgalanmalardan dolayı yükselen bilet fiyatları, hem yurt dışına hem de yurt içine seyahat edecekler için yeni bir krize dönüştü. heybilet.com olarak biz de bu durumu ortadan kaldırmak amacıyla platformumuzu ziyaret eden herkese, yolculuk masraflarını azaltmaları için en uygun bilet ve rota seçeneklerini sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

En pahalı yurt dışı yolculuğu Ankara – Bahia Blanca rotasında

Samet Koç’tan edinilen bilgilere göre, 2023’ün ilk beş ayında hem uçak hem de otobüs bileti fiyatlarında yükseliş sürüyor. Yurt dışına en pahalı uçak seyahati 185 bin 557 TL ile Ankara’dan Arjantin’nin Bahia Blanca şehrine yapıldı. Bunu İstanbul’dan Kuzey Hindistan’ın başkenti Leh ve Güney Kore’nin başkenti Seul’a yapılan uçuşlar izledi. Benzer bir tablo yurt dışına otobüsle yapılan yolcukluklarda da görüldü. En pahalı yurt dışı otobüs yolculuğu 3 bin 680 TL ile İstanbul ve Almanya’nın kuzeybatısındaki Duisburg kenti arasında gerçekleştirildi. Ardından ise yine İstanbul’dan Almanya’nın Dortmund ya da Essen şehirlerine yapılan yolculuklar geldi. Yurt içi otobüs seyahatlerinde ise en pahalı biletler 1.050 TL’ye İstanbul’ya Datça gideceklere satıldı. Hopa – Uşak, Bodrum – İstanbul rotaları da yüksek bilet ücretleriyle ilk üçte konumlandı.

En ucuz yurt dışı uçak bileti İstanbul – Tahran güzergahında

Pahalı yolculuk biletlerininin yükünü hafifletmek isteyenler, çözümü en uygun maliyetlerle gidebilecekleri bölgelerde aramaya başladı. heybilet.com’un istatistiklerine göre geride bıraktığımız aylarda yurt dışına en ucuz uçak biletleri bin 169 TL ile İstanbul’dan Tahran’a gidecekler için satışa sunuldu. Yurt dışına en düşük otobüs biletlerinin ise İzmir – Erbil ya da İstanbul – Tiflis / Süleymaniye rotalarını kapsadığı kaydedildi. En ucuz yurt içi otobüs yolculuğu da 5 TL’ye Kahramanmaraş’tan Osmaniye’ye yapıldı. Bunu Karabük – Çerkeş ve Ceyhan – Gaziantep hattı takip etti.

REKLAM ALANI