Dolar 32,5270
Euro 34,9310
Altın 2.432,08
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Üniversite hastanelerinde Eylül 2014’te başlıyor

Üniversite hastanelerinde Eylül 2014’te başlıyor
23 Nisan 2014 08:19 | Son Güncellenme: 23 Nisan 2014 08:24
A+
A-

bio_pos_11 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi kapsamında halihazırda tüm özel hastanelerde kullanılan damar izi ile kimlik doğrulama uygulaması Eylül 2014’ten itibaren üniversite hastanelerinde yürürlüğe girecek. Vatandaşlar bu tarihten itibaren üniversite hastanelerinden hizmet alırken kimliklerini damar izi yöntemi ile doğrulayabilecek. Böylelikle sağlık hizmetlerinde sahtecilik tarihe karışacak. Projede kullanılan parmak damar izi doğrulama cihazlarından biri olan BioPOS, 23-27 Nisan tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan OHSAD Kurultayı’nda sağlık sektörü temsilcileri tarafından görülebilecek.

Sağlık sektöründe adil hizmet dağıtımının önündeki en büyük engellerden biri olarak görülen “kimlik sahteciliği”ne son vermeyi hedefleyen Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi özel hastanelerde uygulanmaya başlandı. Uygulama sayesinde SGK bünyesinde sağlık hizmeti almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eskisinden çok daha güvenli ve doğru hizmet alabiliyor. Uygulama Eylül 2014’ten itibaren üniversite hastanelerini de kapsayacak. Böylelikle üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alan vatandaşlar damar izi analizi yöntemiyle kimliklerini doğrulatarak adil hizmet alabilecekler. Uygulamada kullanılacak olan SGK onaylı cihazlardan biri olan BioPOS, vatandaşların kimlik bilgilerini cihazın dünya standartlarındaki çift katmanlı güvenlik teknolojisi ile koruyacak.

BioPOS ile parmak damar izi doğrulaması nedir?

BioPOS ile parmak damar izi doğrulaması, her insanda benzersiz bir yapıya sahip olan parmak damarı izinin özel bir algoritma ile şifrelenip, Türk teknoloji şirketi Proline tarafından geliştirilen BioPOS cihazı ile analiz edilmesine dayanıyor. Halihazırda özel hastanelerde yürürlükte olan uygulama kapsamında vatandaşlar sağlık kuruluşlarına yaptıkları ilk müracaatta danışma bankolarında kurulu olan BioPOS cihazlarına parmak damar izlerini kaydettirerek sisteme dahil oluyor. Vatandaşların parmak damar izi bilgileri SGK merkezinde bulunan sunucularda kriptolu olarak saklanıyor. BioPOS cihazı, sağlık hizmeti almaya gelen vatandaşların parmak damar izleri ile T.C. kimlik numaralarını eşleştiriyor ve hizmet almak isteyen vatandaşın kimliği onaylanıyor. Böylelikle haksız hizmet alımının önüne geçiliyor.

Türk mühendislerinin geliştirdiği BioPOS cihazı hem mobil hem güvenli

Parmak damar izi doğrulamasının yapılabilmesini sağlayan BioPOS cihazı modern teknolojileriyle dikkat çekiyor. Dünya standartlarında çift katmanlı güvenlik teknolojisini barındıran cihaz, vatandaşların kimlik bilgilerinin harici bir kaynak tarafından ele geçirilme riskini düşük seviyeye indiriyor. Wi-Fi ve 3G ile mobil kullanımı destekleyebilen cihaz, fiziksel bir mekana bağlı olmadan da kullanılabiliyor.bio_pos_3

Tüm Türkiye’de kurulum, bakım ve servis desteği

Proline’ın 81 ilde 7/24 çalışan hizmet ağı ve servis noktaları sayesinde SGK’ya bağlı tüm özel hastanelerde kullanılabilecek olan BioPOS cihazının kurulum, bakım ve servis desteği hızlı bir şekilde sunulabiliyor. Cihaz; 3 yıl içerisinde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının cebine girmesi planlanan yeni T.C. Elektronik Kimlik Kartları ile de entegrasyon sağlayabilmek amacıyla tasarlandı. Kolay kullanıma son derece elverişli bir arayüze sahip olan cihaz, teknoloji altyapısı ve güçlü donanım özellikleri ile kayıt ve doğrulama işlemlerini son derece hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.

Önemli miktarda tasarruf sağlanacak

Biyometrik kimlik doğrulama sistemi sayesinde sahtecilik ve usulsüzlüğün önüne geçilebileceği için sağlık hizmetleri daha güvenli, daha etkin ve daha kaliteli bir şekilde vatandaşlara sunuluyor. Uygulama sayesinde uzun vadede kayıp ve kaçakların en düşük orana indirilmesi ve kamu harcamalarında önemli oranda tasarruf gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Sağlık hizmetlerinde yapılacak bu tasarruf, kaynakların da farklı alanlara yönlendirilebilmesini sağlayacak.

BioPOS Antalya’da sağlık sektörü temsilcileri tarafından görülebilecek!

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) tarafından düzenlenen “Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları”nın beşincisi 23-27 Nisan 2014 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek. Sağlık sektörünün önde gelen kurumlarının temsilcilerini buluşturan etkinlikte BioPOS’un üreticisi Proline’ın bir standı olacak. Etkinliğin ziyaretçileri 23-27 Nisan tarihleri arasında BioPOS’u ilk elden deneyimleyebilecekler.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI