Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

TÜMOSAN halka arz için SPK’ya başvurdu

TÜMOSAN halka arz için SPK’ya başvurdu
31 Ağustos 2012 10:19
A+
A-

Albayrak Grubu iştiraklerinden TÜMOSAN, hisse senedi ihracı için SPK’ya başvurdu. TÜMOSAN, toplam 30 milyon liralık hissesini halka arz edecek.

TÜMOSAN (Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi), halk arz yolunda adım adım ilerliyor. Albayrak Grubu iştiraklerinden olan TÜMOSAN halk arz için SPK’ya (Sermaye Piyasası Kurulu) başvuru yaptı. SPK’nın 2012 / 35 sayılı haftalık bülteninde, “Şirketin nakit olarak artırılacak 10.000.000 TL nominal değerli sermayesini temsil eden payların ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanarak ve Şirketin mevcut ortaklarının sahip olduğu paylardan toplam 20.000.000 TL nominal değerli kısmının, halka arz yoluyla satılması planlanmaktadır.” ifadeleri yer aldı. Buna göre TÜMOSAN 10 milyon lira sermaye artırımı, 20 milyon lira da ortak satışı yoluyla toplam 30 milyon lira nominal hisseyi halka arz etmeyi planlıyor.

Kurumsallaşma çıtası yükselecek

Konuyla ilgili açıklama yapan TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, halka açılmanın şirketlerin bilinirliğini artırdığına ve kredibilitenin yükseldiğine dikkat çekti. Öğün, “Halka arzla birlikte zaten profesyonel bir yönetim anlayışıyla çalışan şirketimiz kurumsallaşma anlamında çıtayı daha da yükseltmiş olacak. Şimdi kalan prosedürleri tamamlayıp en kısa sürede borsaya kote olmak istiyoruz.” dedi.

TÜMOSAN hakkında

Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (TÜMOSAN), 1975 yılında motor tahrik ve aktarma organları ve benzeri teçhizatı üretmek amacıyla KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) olarak kurulmuş, ancak faaliyetlerini dizel motor ve traktör üretiminde yoğunlaştırmıştır. Türkiye’nin ilk dizel motor üreticisi olma özelliğini taşıyan TÜMOSAN, aynı marka ile üretilen traktörlere dizel motor sağlaması yanında farklı firmalar için de uzun yıllar dizel motor üretimi gerçekleştirmiştir.TÜMOSAN, 2004 yılında yapılan özelleştirmeyle Albayrak Grubu bünyesine geçmiştir. Üretim tesisleri Konya’da 1.614.000 m2 üzerine kurulu TÜMOSAN, 2011 yılında 12.000 traktör üretmiştir. Müşterinin tüm beklentilerine cevap verecek kaliteli üretim ve mükemmele ulaşmak için sürekli değişim, TÜMOSAN çalışanlarının ortak hedefidir.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,