Dolar 32,5111
Euro 34,9079
Altın 2.434,99
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C

Tukas, Ortadogu pazarinin en buyuk gida fuari Gulfood 2013’te

Tukas, Ortadogu pazarinin en buyuk gida fuari Gulfood 2013’te
26 Şubat 2013 12:09 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:32
A+
A-

Gulfood Tukas2 Sn Mehdi Eker

Tukas, Birlesik Arap Emirlikleri’nde 25-28 Subat 2013 tarihleri arasinda duzenlenen “Gulfood DubaI 2013” fuarina katildi. Bugun acilisi yapilan fuarda Tukas standi; Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker tarafindan da ziyaret edildi.

Gida ihtiyacinin yaklasik %90’ini ithalatla karsilayan Birlesik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan basta olmak uzere Turk gida sektoru icin Ortadogu pazarina acilan bir kapi olan Gulfood 2013 fuarina katilan Tukas, bu pazara yonelik potansiyel is baglantilari kurup, yeni musteriler kazanmayi hedefliyor. Bugun acilisi yapilan fuarda Tukas standi; Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker tarafindan da ziyaret ediIdi.

Tukas’in Ortadogu pazarina agirlikli olarak domates salcasi ve sebze konservesi urunleri ihrac ettigini belirten Tukas Ticari Direktoru Sah Karatas, “Turkiye’nin islenmis sebze ve meyve urunleri 2011 yili toplam ihracatindan aldigi yuzde 16,5’lik pay ile Ortadogu ve Yakindogu ulkeleri, Turk gida sektoru icin  onemlI bir pazardir. Bununla birlikte; diger onemli bir nokta da Birlesik Arap Emirlikleri’nin dinamik yapisiyla bolgenin re-export merkezi olmasidir. Bu nedenle ‘Gulfood 2013’ fuarina BAE’ye ve bu ulke uzerinden Ortadogu bolgesine yapilacak ihracat baglantilarini saglamak amaciyla katiliyoruz. Bolgedeki ulkelere, ulkemizden onemli miktarda salca ihrac edilmektedir. Ortadogu ulkelerinde tercih edilen kucuk ambalajli domates salcasi ve Arap mutfaginda ilgi goren patlicanli urunlerimize odaklandigimiz bu fuarda, ayrica “Tukas Catering” markali urunlerimiz ile ev disi tuketim kanalindaki ziyaretcilerimize ulasmayi hedefliyoruz.” diye konustu.     

 “Tukas’tan Ihracat atagi” 

1962 yilinda kurulan Tukas, Izmir’in Torbali ve Balikesir’in Manyas’ta kurulu iki fabrikada uretim yapiyor. Tukas, 1967 yilindan bu yana bir OYAK kurulusu olarak, ekonomiye sagladigi katki ve ulkemizin sosyal yasaminda oynadigi aktif rol ile faaliyetlerini surduruyor.  AB ulkeleri, ABD, Japonya, Avustralya ve Orta Dogu ulkeleri agirlikli olmak uzere bircok ulkeye ihracat yapan Tukas’in toplam satislarinin %30’unu dis pazar satislari olusturuyor. Uretimde ISO 22.000 kalite guvence sisteminin yani sira uluslararasi gida platformunda gecerli BRC (British RetaIl Consortium) ve IFS (International Food Standard) belgelerinin bulunmasi, ihracatta Tukas’a rekabet avantaji sagliyor. Tukas, sektorunde 2011 yilinda yurt disi satislarindaki basarili performansi ile EBSO tarafindan da «Yarattigi Marka ile Yurt Disinda Ustun Satis Performansi Odulu” ile odullendirildi.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

REKLAM ALANI