Dolar 32,4087
Euro 34,8321
Altın 2.431,63
BİST 9.982,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

TÜGİK ve GÜNGİAD çözüm süreci sonrasına ilişkin çalışmalara başladı

TÜGİK ve GÜNGİAD çözüm süreci sonrasına ilişkin çalışmalara başladı
14 Mart 2013 08:46
A+
A-

Erhan

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki TÜGİK heyeti, 13 Mart 2013 Çarşamba günü Diyarbakır’ı ziyaret etti. Heyet, çözüm süreci sonrasına ilişkin iş dünyasının atacağı adımlara yönelik fikir alışverişinde bulunmak hedefiyle üst düzey çeşitli temaslar gerçekleştirdi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki TÜGİK heyeti Diyarbakır’ı ziyaret ederek üst düzey çeşitli temaslarda bulundu. Heyette TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral’ın yanı sıra TÜGİK Yönetim Kurulu üyeleri, TÜGİK Dernek Başkanları, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal ve GÜNGİAD Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı. TÜGİK üyeleri Diyarbakır’a gelirken çözüm sürecine verdikleri desteği temsilen yakalarına beyaz mendil taktılar ve barışa nazar değmemesi dileğiyle getirdikleri nazar boncuklarını temaslarda bulundukları yetkililere hediye ettiler.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral: “TÜGİK olarak sosyal ve siyasal sorumluluklarımızı dayanışma ruhu ile yerine getirerek, toplumun ekonomik ve kültürel gelişmesine katkıda bulunmayı vazgeçilmez bir hedef olarak görmekteyiz. Hepimizin bildiği üzere, ilerlemekte olan bir çözüm süreci var. Bu çerçevede iş dünyasının hareket biçimi ve süreç sonrasına yönelik atacağı adımların çok büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının da bunun dışında kalmaması gerektiğine inanıyoruz. TÜGİK olarak Diyarbakır’a yaptığımız bu geniş kapsamlı ziyaretin çok büyük önem taşıdığına inanıyoruz, çünkü Türkiye’de ilk kez çok büyük ve ülke çapında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu çözüm süreci ve sonrasına ilişkin somut adımlar atmaya başlamış bulunuyor.”

“TÜGİK olarak amacımız, olumlu sonuçlanacağına inandığımız ve tam destek verdiğimiz çözüm süreci sonrasına yönelik en doğru planlamayı yapmak, doğru sektörlerde yatırımı yönlendirmek ve istihdam yaratarak bölge ekonomisine katkı sağlamak,” diye konuşan Erkan Güral sözlerini şöyle sürdürdü: “TÜGİK olarak, süreç sonrasındaki dönemde üyelerimizle birlikte Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ekonomiyi geliştirmek ve istihdamı yükseltmek için ne tür çalışmalar yapabileceğimize yönelik planlamalar yapıyor, fikir geliştiriyoruz. Bölgeye nasıl destek verebileceğimizi, ne gibi çalışmalar yürütebileceğimize ilişkin çalışmalar içerisindeyiz. Bölgeye yapılan her türlü katkı, ülkeye yapılmış olacaktır. Bu nedenle, çözüm süreci sonrasında iş dünyasının atması gereken adımlara ilişkin fikir alışverişi yapmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret, TÜGİK açısından yapıcı bir çalışma süreci ortaya koymak adına önemli bir başlangıç. Oluşturmayı hedeflediğimiz hareket planı için Diyarbakır’daki temaslarımızın son derece önemli ve belirleyici olacağına inanıyorum. İlerleyen günlerde Van, Mardin, Muş, Batman ve Bitlis’i ziyaret ederek temaslarımızı ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, “TÜGİK cesur bir adım atarak çözüm süreci ve sonrasına ilişkin kararlılığını ve desteğini ortaya koydu,” dedi. Hakan Akbal sözlerini şöyle sürdürdü: “GÜNGİAD olarak TÜGİK Genel Başkanı Sayın Erkan Güral ile birlikte başladığımız bu çalışmalara yönelik desteğin çok kısa zamanda hızla genişleyeceğine inanıyorum. Herkesi çözüme destek vermeye ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Çözüm süreci sonrasında bölgenin eksiklerini gidermek ve yenilikleri hayata geçirmek için bugünden çalışmaya, düşünmeye ve planlamaya başlamamız gerekiyor. Ülkemizin batısındaki, doğusundaki ve dört bir yanındaki şehirlerden gelen işadamlarını bir araya getiriyoruz bu çalışmalarımızla. Bölgede paneller, sempozyumlar gerçekleştirecek, iş dünyasına yönelik toplantılar düzenleyecek ve hazırlıklarımızı sağlam adımlarla hayata geçireceğiz.”

 

REKLAM ALANI