Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

PAGEV, Petkim elbirliği ile sektör sorunlarına çözüm getiriyor

PAGEV, Petkim elbirliği ile  sektör sorunlarına çözüm getiriyor
11 Mart 2013 10:51 | Son Güncellenme: 11 Mart 2013 10:52
A+
A-

PAGEV

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) yönetimi,  PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut’u yeni görevi dolayısıyla kutlamak üzere ziyaret etti.  Plastik sektörünün hammadde konusundaki en önemli yerli tedarikçisi PETKİM tarafından yeni yatırımlar konusunda bilgiler verilirken, sektör temsilcileri PETKİM’den beklentilerini dile getirme fırsatını yakaladı.

Türk plastik sanayicilerini birleştirme ve sektörün temsilciliğini üstlenme misyonu ile çalışmalarını sürdüren PAGEV, sektörün en önemli sorunu olan hammaddede yüzde 87 oranında dışa bağımlılığının çözümü konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. 2012 yılında toplam üretimini 8 milyon tonun üzerine çıkaran; direkt ve otomotiv, beyaz eşya, inşaat sektörleri kanalıyla yaptığı dolaylı ihracatını da 11 milyar doların üzerine taşıyan Türk Plastik sektörü büyümesini sürdürürken hammadde ile ilgili sorunlarına çözüm arıyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarında PETKİM Genel Müdürlüğü’ne getirilen Sadettin Korkut’u kutlamak amacıyla nezaket ziyaretinde bulunan Mehmet Uysal Başkanlığındaki PAGEV yönetimi bu konuyla ilgili sorunlarının çözümü amacıyla hükümet nezdindeki girişimler için işbirliği önerilerini dile getirdi.

PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut’un şu an devam eden ve 2016 yılına kadar tamamlanacak Star Rafineri,  Socar Power, Petlim, Tanap gibi yatırımları ve PETKİM’in yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi vermesiyle başlayan toplantıda; yatırımların hayata geçirileceği süreç içinde tüm sektörlerin desteğinin gerekliliği vurgulandı.

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal ise yaptığı konuşmada sektörün hammadde konusundaki sorunu için PETKİM ile birlikte hareket etmenin, Türk plastik sektörü lehine olacağına ve yeni dönem içinde bunun gerçekleşeceğine inancını belirtti. Uysal, “Son dönemlerde yaptığımız temaslarda dünyada hiçbir büyük petrokimya şirketinin petrol ve doğalgaz olmadan Türkiye’de petrokimya fabrikası yatırımı düşünmediğini öğreniyoruz. Bu durumda; sektörümüzü hammaddede ithalata dayalı bir sistemle nasıl daha iyi geliştirebiliriz, nasıl daha iyi büyütebiliriz diye düşünmeliyiz ve çözüm yollarını aramalıyız. PETKİM bizim hammadde sağladığımız en önemli yerli kaynak. Uygulanan koruma tedbirleri, yüksek gümrük vergileri sektörümüz için büyük engeller, bu sorunları aşabilmek için bizler Petkim ile işbirliği içinde hareket edebilirsek sonuçlara çok daha çabuk ulaşabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

 

Petkim ziyaretine; Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal, Başkan Yardımcısı Mustafa Ateş, Muhasip Üyesi Ali Zeki Karadeniz, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Özadam, Gülçin Güloğlu, Mehmet Nuri Kolu, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Nihat Dede ve Ünal Aykun ile PAGEV Denetleme Kurulu Üyeleri Aydın Ağaoğlu ve Mustafa Gümüştekin katıldı. Ziyaret PETKİM yarımadasında yapılan tur ile sona erdi.

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,