Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

OMA ödülleri 3. kez sahiplerini buldu

OMA ödülleri 3. kez sahiplerini buldu
02 Nisan 2013 10:53
A+
A-

OMA Ödülleri- ICM Global Başkanı Volkan Keskinoğlu

Satış noktasında pazarlamanın Oscar’ı olarak kabul edilen OMA Türkiye ödülleri geçtiğimiz hafta düzenlenen Eurasia Shop Design Fuarı’nda sahiplerini buldu. POPAI Türkiye tarafından Türkiye’de üçüncü kez düzenlenen ödül töreninde Coca Cola ve Gilette Altın Oma Ödülü’nü alırken, Sütaş, Prima, Essence Gümüş Oma, Efes Bomonti, Ariel, Sensodyne ise Bronz Oma Ödülünü kazanan markalar oldu. Shopper Marketing kategorisinde ise Altın Oma Ödülü’nü Turkcell İletişim Merkezi aldı.

20 ülkede faaliyet gösteren, dünya çapında 1700’den fazla üyeye sahip olan ve içinde bulunduğu ülkede satış noktasında pazarlama sektörünü geliştirmeyi hedefleyen POPAI, satış noktasında pazarlamanın Oscar’ı olarak kabul edilen OMA Türkiye Ödülleri’ni sahipleri ile buluşturdu.

Eurasia Shop Design Fuarı’nda, Murat Serezli’nin renkli sunumuyla gerçekleşen ödül töreninde, satış noktasındaki yaratıcı tasarımlar ve projeler yarıştı. Altın Oma sahibi Coca Cola ve Gilette oldu. Sütaş, Prima, Essence Gümüş Oma sahibi olurken, Efes Bomonti, Ariel ve Sensodyne Bronz Oma aldı. Shopper Marketing kategorisinde ise Altın Oma Ödülü’nü kazanan Turkcell İletişim Merkezi oldu.

Türkiye’de üçüncü kez düzenlenen OMA Ödül Töreni’ni gelenekselleştirmek istediğini vurgulayan POPAI Türkiye Başkanı Volkan Keskinoğlu, ‘OMA Satış Noktasında Yaratıcı Tasarım Ödülleri’nin tüm pazarlama ve perakende sektörünün bu alandaki yaratıcılığın farkına varmalarını sağlayarak sektördeki beklentiyi üst düzeye taşımak açısından da çok büyük bir faydası var. POPAI olarak bizim de amacımız OMA Ödülleri ile satış kanalındaki yaratıcılığı ödüllendirmek, tasarımcıları, marka yöneticilerini ve perakendecileri bu alandaki yaratıcı uygulamalar konusunda bilinçlendirmek ve sektörün genel beklenti düzeyini yukarı taşımak.’ ifadelerine yer veriyor.

‘Sadece Profesyonelleri Değil, Sektörün Geleceğine Yön Verecek İsimleri de Görmek İstedik’

Ödül töreni öncesinde sektörün önde gelen marka yöneticileri ile öğrenciler bir araya gelerek, prosfesyonel iş yaşamı öncesi işlerin nasıl ilerlediğini uygulamalı olarak görme fırsatını yakaladı. POPAI Türkiye Başkanı Volkan Keskinoğlu, ’Markaların verdiği briefler doğrultusunda aralarında Boğaziçi, Galatasaray, Bahçeşehir ve Yeditepe Üniversitelerinden öğrencilerinin bulunduğu 26 öğrenci satış kanalında yaratıcı projeler üzerinde çalıştı. Öğrenciler, satış kanalında uygulamaya yönelik birbirinden yaratıcı tasarımlar ortaya koyup, birbirleriyle yarıştı. Kazanan gruplar arasında birinci Turkcell, ikinci Ülker, üçüncü ise Unilever oldu. Sektör için gelecek vaat eden gençleri görmek bizleri mutlu etti’ açıklamalarına yer veriyor.

Günümüz Alışveriş Trendleri Uzman İsimlerle Masaya Yatırıldı

POPAI Türkiye tarafından düzenlenen etkinliklerde Unilever Müşteri Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Cennet Dursun ve Ticari Kategori & E-Ticaret Müdürü Berna Başak, Coca Cola İçecek Modern Kanal Pazarlama Müdürü Seray Akyıldırım dünyada alışveriş trendlerinin değişimi ve gelişimine yönelik bilgiler paylaştı. ‘Shopper Marketing’in artık markalar tarafından üzerinde durulması gereken bir konu olduğuna dikkat çekilen sunumlarda, marka tüketici ilişkilerine yönelik püf noktalarına da yer verildi.

IPSOS Perakende Araştırmaları Direktörü Didem Gülyurt ‘Alışverişçinin Şifreleri’ ve Kale Seramik Tasarım ve İnovasyon Başkan Yardımcısı Sertaç Ersayın ‘Tasarım yönetimi stratejileri’ konularında bilinmeyenleri masaya yatırdı.

 

REKLAM ALANI