Dolar 32,5498
Euro 34,8775
Altın 2.431,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

NUREDDİN NEBATİ’DEN EYT VE KGF AÇIKLAMASI

NUREDDİN NEBATİ’DEN EYT VE KGF AÇIKLAMASI
02 Aralık 2022 15:12
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT düzenlemesi sonrası işverenlerin kıdem tazminatı yükünü, uygun koşullarla karşılayabilecekleri kredi paketi konusunda hazırlıkların başlatıldığını duyurdu.

EYT ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmaların yürütüldüğünü anımsatan Nebati, “Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır” dedi.

Öte yandan, dün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, EYT konusunda işverenin iki talebinin kabul edildiğini açıklamıştı.

EYT konusunda bakanlığa 3 öneri sunduklarını söyleyen Akkol, “Emeklilerle çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Ayrıca işverene kıdem tazminatı için kredi desteği verileceği de verilecek. Bunun müjdesini sayın bakanımızdan aldık” demişti.

REKLAM ALANI