Dolar 32,2629
Euro 34,7615
Altın 2.438,25
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

İşyerinde Duygusal Sermaye Yönetimi

İşyerinde Duygusal Sermaye Yönetimi
24 Temmuz 2012 07:38
A+
A-

Yazar-Psikolog Doğan Cüceloğlu:

“Anadolu’dan çıkan bir markanın çalışanına biz bilinciyle eğitim vermesi ilham verici”

Yazar-Psikolog Doğan Cüceloğlu, mobilya bileşenleri sektöründe faaliyet gösteren ve sektörünün en modern tesislerinden birine sahip olan  AGT’nin çalışanlarına “İşyerinde Duygusal Sermaye Yönetimi” konulu bir eğitim verdi. 

Çalışan mutluluğuna yatırım yaparak, 2000 yılından bu yana 50 kat büyüyen AGT, çalışanlarına yönelik eğitim çalışmalarına devam ediyor. Yazar-Psikolog Doğan Cüceloğlu’nun “İşyerinde Duygusal Sermaye Yönetimi” konulu eğitime 40’a yakın AGT yöneticisi katıldı. Duygusal Sermaye kavramının firma içinde daha da yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirilen eğitimde konuşan Doğan Cüceloğlu, “Anadolu’dan çıkan bir markanın biz bilinciyle personeline eğitim vermesi ilham verici” dedi.

Mobilya sektörüne yarı mamul üreten ve Antalya Organize Sanayii Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşu olan AGT’nin takım ruhunu, kurum kültürünü ve kurum içi iletişimini güçlendirmek amacıyla düzenlediği eğitimin bu yılki konusu: İş Yerinde Duygusal Sermaye Yönetimi oldu. AGT’nin CEO’su ve Duygusal Sermaye kitabının yazarı Mehmet Semih Söylemez, “Çalışan mutluluğuna yaptığımız yatırımları ve bu süreçte örgütsel biçimde hareket etmeyi sadece kurum içi bir rol değil, hayatın kendisi için de bir alışkanlık yaratmak adına gerçekleştiriyoruz. ‘Biz’ bilincinin altını çizerek tüm çalışanlarımıza takım çalışması eğitimleri veriyor, yönetim becelerinin gelişmesi için çeşitli programlar uyguluyor ve bünyemizde yer alan şirket psikoloğumuzla birlikte Ana-Baba okulu açarak, çalışanlarımızı ve eşlerini aile içi çocuk eğitim programıyla bilinçli ebeveynler olmaya davet ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI