Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.297,91
BİST 8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Altın belirsiz bir durumda takılıp kaldı! ”

“Altın belirsiz bir durumda takılıp kaldı! ”
26 Ağustos 2016 13:59
A+
A-

altin

Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, bugün Türkiye saati ile akşamüzeri Kansas City’de yapılacak Jackson Hole Sempozyumu öncesinde, belirsiz bir durumda takılıp kaldığını söylediği altının durumunu değerlendirdi.

Ole_Hansen1

Saxo Bank analistlerinin kulağı, 26 Ağustos Cuma günü (bugün) Türkiye saati ile akşamüzeri gerçekleştirilecek Jackson Hole Konferansı’na konuşmacı olarak katılan ABD Merkez Bankası Başkanı Yellen’da. Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü , toplantı öncesinde altın piyasalarını değerlendirdi.

Brexit’in ardından yaşanan canlanma sonrasında altının iki yönde de kararlı bir hareket gösteremediğine işaret eden Hansen, bu sürede altının fiyatının $1,340/ons ortalamasında çakılıp kaldığını belirtti. Ole Hansen sözlerini şöyle sürdürdü: “Altın son 14 işlem gününün 12’sinde bu seviyelerdeydi. Temel itici güçler sağlam kalsa da, artık bazı uyarı ışıkları yanmaya başladı. Bu da altının mayıs ayında olduğu gibi farklı bir düzenlemeyle karşı karşıya kalabileceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

“Altının desteklediği borsada işlem görmüş ürünlerdeki toplam hisseler, son birkaç hafta içinde sınırlı bir değişikliğe uğradı. Bunun yanı sıra geçtiğimiz altı haftanın beşinde, serbest fonlar net satıcıları ortaya çıkarttı. Buna rağmen altın, diğer itici güçlerin destek sağlamasıyla belli bir aralıkta seyretmeyi başardı.”

$1300 ve $1315 arasındaki destek bandı muhafaza edilmeli

Ünlü analist Ole Hansen’in genel görünüme ilişkin değerlendirmesi ve önerisi ise şöyle: “Piyasanın risk iştahı, finans tarihindeki en büyük merkez bankaları deneyinin yükselen lütfu olmayı sürdürüyor. Likidite ise arayışlarına devam ediyor. Devlet tahvillerinin yükselen tutarının çok düşük olmasından veya negatif getiriden dolayı, bu fonlar daha yüksek getiri sağlayan kurlara yönelmiş ve doların dışına çıkmıştır. Zayıflayan dolar, yükselen borsanın ters etkisini dengelemeye şu ana kadar yardımcı olmuştur. Biraz daha yüksek olan ABD tahvili ise FED Başkanı Janet Yellen’ın Jackson Hole konuşmasının öncesinde tahvil getirilerini oluşturmuştur.”

“SPDR Altın Fonu (GLD), dünyanın en büyük altın ETF’si. Bu bakış açısından yaklaşıldığında, vadeli işlemler piyasası boğa piyasasına doğru yoğun bir eğilim gösteriyor. Geçtiğimiz hafta, GLD’de en çok işlem gören opsiyonun dokuzu çağrılardı. Bu, piyasadaki mevcut çıkmazın ve artan düzenleme riskinin bir yansıması olabilir. Bu nedenle, yatırımcılar bir yandan düzenlemeyi takiben ETF’yi daha ucuz alma şansını korumaya devam ederken, öte yandan da yükselme ihtimaline karşı opsiyonları kullanmaktadırlar.

“Altın geçtiğimiz iki ayda belli bir aralıkta seyretmektedir, fakat bu aralık azalmaya devam ediyor. Temel güçler yukarı yönelimi destekliyor ama yatırım akışları daha derinlemesine bir düzenlemenin kısa süre içinde gerekebileceğine işaret ediyor. Dolayısıyla mayıs ayında gördüğümüze benzer serbest fon göçünü engellemek için, $1300 ve $1315 arasındaki destek bandının muhafaza edilmesi gerekir.”

REKLAM ALANI