Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

İSTANBUL AVRUPA YAKASININ EN GÜZEL 4 İLÇESİ

İSTANBUL AVRUPA YAKASININ EN GÜZEL 4 İLÇESİ
20 Haziran 2023 14:29 | Son Güncellenme: 20 Haziran 2023 14:46
A+
A-

İstanbul, eşsiz güzelliklere sahip olan, tarih ve doğanın iç içe geçtiği kentlerin başında geliyor. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul, Avrupa ve Anadolu olmak üzere iki yakaya ayrılıyor. Bu yazımızda ise Avrupa Yakasını mercek altına alıyoruz. Avrupa Yakasının en güzel ilçelerini sizler için araştırdık. Bu ilçelere dair çeşitli bilgileri de aktararak fikir sahibi olmanızı sağlayacağız. Elbette İstanbul Avrupa Yakasına taşınmayı düşünenler için de bu bilgiler son derece faydalı olacaktır.

  1. Beyoğlu

Avrupa Yakası dendiğinde akla ilk gelen ilçe kuşkusuz Beyoğlu oluyor. Bu özel ilçe aynı zamanda kentin kültür ve sanat açısından da en zengin ilçesidir. Tünelden taksim ve Karaköy’e kadar uzanan bölgeyi kapsayan Beyoğlu pek çok popüler ilçe ile komşu olmasıyla da ön plana çıkıyor. Şişli, Kağıthane, Beşiktaş, Fatih ve Eyüpsultan bu ilçe ve semtlerdir. Eğer İstanbul’a yerleştiğinizde gelişmiş ve modern bir bölgede yaşamak istiyorsanız Beyoğlu sizin için doğru tercih olabilir.

2.Yüzyılda bu bölgeye çok sayıda yabancı yerleşmiş. Ardından bölgede büyük bir gelişme dönemi yaşanmış ve bu gelişmenin izlerini halen görmek mümkün oluyor. Halen önemli bir ticaret merkezi olarak kabul edildiği bilgisini de aktaralım. Alışveriş merkezleri açısından da son derece zengin ve aynı zamanda yabancı elçiliklere de ev sahipliği yapıyor.

Beyoğlu’nda kiralık ve satılık daire bulmanız mümkündür fakat tam olarak kriterlerinizi karşılayacak bir mesken bulmak için hepsiemlak gibi internet sitelerine yönelmeniz gerekir. Seçenekler çok fazla olmadığından hepsiemlak gibi daha fazla sayıda ilanın bulunduğu platformlara yönelmenizde fayda olacaktır.

    2.Beşiktaş

Kadıköy’e oldukça benzer bir atmosfere sahip olan Beşiktaş da hem sosyalleşmek hem de yaşamak için sıklıkla tercih edilen bir bölge olma özelliği taşıyor. Beşiktaş’ı özel ve önemli kılan unsurlardan biri de turistik olan yerlerin pek çoğunun bu bölgede yer almasıdır. Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Parkı, Beşiktaş Meydanı, Çırağan Sarayı, Deniz Müzesi ve Yıldız Sarayı buna örnek gösterilebilir.

Beşiktaş’ta kiralık ya da satılık ev bulmak çok kolay olmayabilir. Nedeni ise popüler bir bölge olması, kira fiyatlarının bir miktar daha yüksek olması ve boş ev sayısının da az olmasıdır. Ancak detaylı bir araştırma yaparak ya da ev ilanlarına düzenli olarak bakarak kendinize uygun bir ev bulmayı başarabilirsiniz.

    3.Şişli

İstanbul’da en çok göz alan bölgelerden biri Şişli olduğundan tam bir Anadolu mozaiği görmeniz mümkün olacaktır. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi gibi en köklü yabancı okullara da ev sahipliği yapan bir bölgedir. Aynı zamanda Harbiye Açıkhava Tiyatrosu gibi kültür ve sanat aktivitelerinin de sıklıkla düzenlendiğini bilmeyenler için aktaralım. İşte bu nedenle kültür ve sanatla iç içe yaşamak isteyenlerin seçtiği bölgelerden biri de Şişli tarafı oluyor. Ev bulma konusunda ise sıraladığımız iki ilçeden daha avantajlı çünkü boş ev sayısının bir miktar daha fazla olduğu kiralık ve satılık ev ilanları incelendiğinde de göze çarpıyor.

    4.Sultangazi

Avrupa Yakasının en çok ilgi gören semtlerinden biri de Sultangazi’dir. Pek çok farklı mahallenin birleştirilmesiyle oluşturulan bir ilçedir. Bu nedenle kozmopolit bir yapıya sahip olduğu da söylenebilir. Ancak Sultangazi kiralık daire açısından da yüz güldüren bir ilçe olmayı başarıyor. Çünkü bölgede kiralık ev sayısı fazla ve aynı zamanda her bütçeye uygun bir kiralık ev bulmak da zor olmuyor. Satılık ev arayanlar için de cazip bir ilçedir. Hepsiemlak internet sitesi üzerinden ilanları inceleyebilir, fiyatlara göre bir sıralama yapabilirsiniz.

REKLAM ALANI