Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Hizmet sektörü çalışanları geleceğe daha güvenle bakıyor

Hizmet sektörü çalışanları geleceğe daha güvenle bakıyor
15 Aralık 2015 12:42 | Son Güncellenme: 18 Aralık 2015 11:03
A+
A-

sektorel-guven-endeksi

Hizmet sektörü çalışanları hem kendine hem de işine daha fazla güveniyor!

 Türkiye dahil 42 ülkede çalışanların satın alma gücünü; kurumların da verimliliğini arttırmaya yönelik çözümler sunan, Ticket Restaurant markasının kurucusu Edenred’in İPSOS araştırma şirketiyle gerçekleştirdiği 14 ülkeyi kapsayan çalışma hizmet ve sanayi sektörünü yakından ilgilendiren sonuçlar ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre; hizmet sektörü çalışanları, sanayi sektörü çalışanlarına oranla geleceğe daha güvenle bakıyor.

Ön ödemeli hizmet kartları ve kuponlarında dünya lideri Edenred, çalışanların hayatlarını kolaylaştıran ve kurumların etkinliğini artıran çözümler sunmaya devam ediyor. Sektörler ve çalışan memnuniyeti hakkındaki güncel bilgilerle çözüm süreçlerine yön veren Edenred’in 2015’te İPSOS’la gerçekleştirdiği “Avrupa’da çalışanların memnuniyeti ve motivasyonu” konulu araştırmasına göre hizmet sektörü çalışanları, sanayi çalışanlarına göre hem işlerine hem de ülkelerinin geleceğine yönelik daha olumlu bir tutum sergiliyor.

Türkiye’nin de dahil olduğu ve 14 Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen araştırmaya göre hizmet sektörü çalışanlarının ülkenin ekonomik geleceğine yönelik güveni %34 olarak görünürken, sanayide çalışanlarda bu oran %26 seviyesinde kalıyor. Araştırma, hizmet sektörü çalışanlarının kendilerini sanayi sektörü çalışanlarına nazaran daha güvende hissettiklerini de gösteriyor. Hizmet sektörü çalışanlarının %54’ünün işyerinde kendi geleceklerine güven duyduklarını ortaya koyan araştırma sonuçlarına göre, sanayide çalışanların güven konusundaki olumlu bildirimi %41 seviyesinde.

Hizmet sektörü çalışanlarının işyerine olan bağlılığı da yine sanayidekilere oranla daha yüksek. İşletmelerde üst yönetim tarafından alınan kararlara hizmet sektöründe %46 oranında güven duyulurken, sanayi sektöründe ise çalışanlar alınan kararlara %39 oranında güveniyor.

REKLAM ALANI