Dolar 32,5811
Euro 35,0501
Altın 2.456,24
BİST 9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

EN MUTLU ÜLKE HANGİSİ, TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA?

EN MUTLU ÜLKE HANGİSİ, TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA?
21 Mart 2023 12:56
A+
A-

Uluslararası araştırma ve anket kuruluşu Gallup’un geleneksel Dünya Mutluluk Raporu yayınlandı. 150 ülkeden derlenen veriler baz alınarak yapılan sıralamada Finlandiya en mutlu ülke. Finlandiya altı yıldır Dünya Mutluluk Raporu sıralamasında birinci sırada yer alıyor.

Raporun ölçtüğü altı temel değişken, gelir (kişi başına düşen GSYİH), sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi, yaşam seçimleri yapma özgürlüğü, cömertlik ve yolsuzluktan kurtulma olarak belirlenmiş.

Rapor bu veriler yanında bir de insanlara “Hayatınızdan ne kadar memnunsunuz?” sorusu soruluyor. Verilerin derlenip ankete yanıt alınan 109 ülke arasında Türkiye 106. sırada sondan 4. 

Türkiye’nin turizmdeki rakiplerinden İspanya 32. sırada, 58. sırada Yunanistan ve 60. sırada Tayland var. Fransa bu yılın raporunda ilk 20’den 21’e geriledi.

Raporda Afganistan ve Lübnan’ın en az mutlu ülke olmaya devam ettiği belirtiliyor.

En mutlu ilk 10 ülke:

Finlandiya

Danimarka

İzlanda

İsrail

Hollanda

İsveç

Norveç

İsviçre

Lüksemburg

Yeni Zelanda

REKLAM ALANI