Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

ABD borsaları zirveden döndü

ABD borsaları zirveden döndü
08 Haziran 2016 10:23
A+
A-
ABD borsaları zirveden döndü

S&P 500 Endeksi, tüm zamanlar zirvesinin hemen altından geri döndü ve tüm kazançlarını geri verdi

Enerji üreticileri ve havayolu şirketlerindeki kazançlar sağlık hizmetleri ve bankacılık hisselerindeki kayıpları dengeledi. Chevron Corp. ve Exxon Mobil Corp. en az yüzde 1.5 yükseldi. Bloomberg ABD Hava Yolları Endeksi, JPMorgan Chase & Co.’tan gelen JetBlue Airways Corp.’un yurtiçi uçuşlarına iki yönlü 3 dolar zam yaptığı açıklamasının diğer hava yolu şirketlerini de rekabete uymaya teşvik etmesiyle, üç ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Sağlık hizmetleri hisse senetleri, Biogen Inc.’nin multipl skleroza karşı geliştirdiği deneysel ilacın başarısız olmasının ardından yüzde 13 düşmesiyle kayıplara öncülük etti.

S&P 500, yüzde 0.5 kadar yukarı tırmandıktan sonra, New York’ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.1 yükselerek 2,112.22 puana geldi. Bu Temmuz’dan beri en yüksek seviye olurken, işlem hacmi üç aylık ortalamanın yüzde 13 altındaydı. Dow Jones Sanayi Endeksi, Nisan ayından beri ilk defa 18,000 puanı kısa süreliğine geçtikten sonra, 20.55 puan yükselerek 17,940.88 puana geldi.

Wells Fargo’nun analisti Gina Martin Adams Bloomberg TV’ye, “ABD hisselerine küresel bir perspektifte bakarsanız, zirveye yakın olmak ya da dokunmak oldukça harika.” dedi ve “İleriye baktığımızda ise, büyüme için gerekli oan bir sonraki kaynağı bulmakta zorlanıyoruz. Düşüş geçmiş olabilri ancak büyüme nereden gelecek? Bunun sonucuda oldukça sınırlı risk toleransı ile birlikte yatay işlem gören bir piyasadır.” diyerek görüş bildirdi.

 

REKLAM ALANI