Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

2023 YILINDA EN ÇOK İLAN YAYINLAYAN SEKTÖRLER BELLİ OLDU

2023 YILINDA EN ÇOK İLAN YAYINLAYAN SEKTÖRLER BELLİ OLDU
17 Ocak 2024 11:21
A+
A-

Ülkemizin en fazla istihdama aracılık eden dijital istihdam platformlarından eleman.net, 2023 yılında en çok hangi sektörlerin ilan yayınladığını ve istihdamda zirvede yer alan illeri kendi verileri üzerinden ortaya koydu. 2023 yılında İstihdamın ilk sırasında İstanbul yer alırken, en çok ilan yayınlayan sektörlerin başında güvenlik, gıda ve hizmet yer aldı.

 İşveren markalar ile iş arayan adayları bir araya getirerek istihdama katkı sunan eleman.net kendi verileri üzerinden en çok ilan yayınlayan sektörleri ve istihdam sağlayan şehirleri kullanıcılarıyla paylaştı. 2023 yılında 420 bin istihdam, 500 bin yeni özgeçmiş, 40 bin yeni üye firma ve aylık 70 milyon sayfa görüntülemesi ile zirvedeki yerini koruyan eleman.net üzerinden en çok istihdam sağlanan pozisyonların başında güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve depo elemanı yer aldı. En çok istihdam sağlanan şehirlerin başında İstanbul yer alırken, en az istihdam sağlanan şehir ise Niğde oldu.

 En çok ilan yayınlayan sektörler belli oldu…
2023 yılı boyunca eleman.net üzerinden en çok ilan yayınlayan sektörlerde açıklandı. Listenin ilk 10 sırasında; yüzde 8,42 ile güvenlik,  yüzde 8,06 ile gıda, yüzde 5,65 ile hizmet, yüzde 5,57 ile restorancılık, yüzde 5,05 adet ile üretim, yüzde 4,70 ile lojistik, yüzde 4,08 ile mağazacılık, yüzde 3,66 ile otomotiv, yüzde 3,35 ile temizlik ve yüzde 3,28 ile tekstil yer aldı. En çok işe alınan pozisyonların ilk 10 sırasında güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, depo elemanı, garson, üretim elemanı, muhasebeci, satış danışmanı, şoför, kasiyer ve kurye yer alırken; en çok iş ilanı yayınlanan günler pazartesi ve salı, en çok başvuru yapılan günler ise pazartesi ve çarşamba oldu.

İstihdamın ilk sırasında İstanbul yer aldı

eleman.net üzerinden gerçekleştirilen işe alımların zirvesinde İstanbul yer aldı. En fazla istihdam sağlanan şehirler listesinde İstanbul’u Kocaeli, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya takip ederken en az istihdam sağlanan şehirler Niğde, Elazığ, Kastamonu, Erzurum ve Sinop olarak  kayıtlara geçti.  Bölgelere göre iş ilanı yayınlanan pozisyonlara bakıldığında ise Akdeniz Bölgesi’nde şoför, satış temsilcisi, teknisyen, muhasebe elemanı kurye; Doğu Anadolu Bölgesi’nde elektrik teknisyeni, iş güvenliği uzmanı, gıda üretim elemanı, servis şoförü, mutfak şefi arandığı belirlendi. Ege Bölgesi’nde satış temsilcisi, üretim elemanı, garson, depo elemanı, güvenlik görevlisi; Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise muhasebe elemanı, satış temsilcisi, şoför, gıda üretim elemanı, satış personeli en çok aranan elaman oldu.  İç Anadolu Bölgesi’nde de güvenlik görevlisi, aşçı, satış temsilcisi, temizlik elemanı, muhasebe elemanı; Karadeniz Bölgesi’nde depo elemanı, makine mühendisi, kesim operatörü, iş güvenliği uzmanı, depo amiri; Marmara Bölgesi’nde güvenlik görevlisi, depo elemanı, üretim elemanı, satış danışmanı ve şoför arandığı gözlemlendi.

REKLAM ALANI