Dolar 32,5631
Euro 34,7032
Altın 2.496,42
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

25 SEKTÖRDE AR-GE’YE DEV YATIRIMLAR YAPAN EN İNOVATİF ŞİRKETLER TÜRKİYE’DE!

25 SEKTÖRDE AR-GE’YE DEV YATIRIMLAR YAPAN EN İNOVATİF ŞİRKETLER TÜRKİYE’DE!
06 Ağustos 2022 16:05
A+
A-

 

Mimar ve Mühendisler Grubu’nun yayınladığı, Türkiye’nin “AR-GE ve İnovasyon Harcaması En Yüksek” şirketlerinin rapor ve analizleri gösteriyor ki en az 25 sektörde faaliyet gösteren Türk firmalarımız AR-GE harcamalarıyla Türkiye’de örnek bir vizyon sergilerken, inovasyon, teknoloji ve Ar-Ge’ye ayırdıkları dev bütçelerle de dünya sıralamasında en üst sıralarda yer alıyor.

Ülkemizin 81 ilinde “ortak akıl” sinerjisi ile yüzlerce üye kurum ve kuruluş ile birlikte ülkemizin her alanda büyümesi çalışan Mimar ve Mühendisler Grubu, her yıl düzenlediği “EURITECH-MMG Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi ile üniversite, teknopark, ilham veren kurum ve kişilerimiz ile birlikte “ortak akıl” ile Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinde ileri teknoloji ihraç eden bir konuma getiren yüzlerce başarılı yerli sanayi üreticimizi ağırlıyor.

YILDIZI PARLAYAN “Unicorn”larımızı “Decacorn” OLMA YOLUNDA DESTEKLİYORUZ!

Mimar ve Mühendisler Grubu Başkanı Bülent Şen, “Türkiye’nin savunma sanayi, bilişim teknolojileri, enerji, mobilya, makine, otomotiv, yedek parça, e-mobilite, oyun, fintech, finansal ödeme sistemleri, finans teknolojileri, enerji teknolojileri, ilaç, sağlık teknolojileri başta olmak üzere en az 25 sektörde AR-GE ve inovasyonda dünya sıralamasında en başlarda olan firmalar Türkiye’de. Özellikle son 10 yılda yıldızı parlayan şirketler gelişmiş ülkeler seviyesinde gerçekleştirdikleri AR-GE yatırımları ile ileri teknoloji ürün ve hizmetler üretmekteler. Türkiye’de küresel düzeyde faaliyette bulunan ve ileri teknolojik ürünleri üreten bu firmalarımız AR-GE harcamalarını her yıl en az 3’e katlamaktalar. Tüm dünya ülkeleri özellikle Türkiye’nin savunma sanayii, bilişim teknolojileri, telekomünikasyon, fintech ve oyun alanlarında sunduğu ileri teknoloji ürün ve hizmetleri çok yakından takip etmekteler. Türkiye’nin her şehrindeki teknoparklarımız, üniversitelerimiz, OSB’lerimiz ve sanayi bölgelerimizden dünyaya ilham verecek şekilde “Unicorn”larımız hatta “Decacorn” adaylarımız çıkmakta. Mimar ve Mühendisler Grubu olarak, AR-GE ve inovasyon faaliyetleri ile dünyaya ürün ve hizmet ihraç eden 100’ü aşkın Türk şirketimizi bu yıl yine  “EURITECH-MMG Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi” etkinliğimizde ağırladık. Tüm dünyanın dikkatini çeken ve bununla beraber globale de hizmetlerini ve ürünlerini taşıyan, bayrağımızı onlarca ülkede dalgalandıran ve ülkemizin gururu firma, kurum, teknoparklarımız ve üniversitelerimize ödüllerimizi takdim ettik. Yatırımlarıyla ilham veren KOBİ’lerimiz artık ihracatçı oldu. Onlar da “EURITECH-MMG Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi”nde ilham veren hikayelerini gençlerimizle paylaştılar. Mimar ve Mühendisler Grubu olarak inovasyon ve AR-GE’nin sinerji merkezi olan “EURITECH-MMG Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi’ni 2023 yılının Mart ayında gerçekleştireceğiz ve yine AR-GE, inovasyon ve ileri teknolojide en öne çıkan ürün ve hizmetlerimiz değerli temsilcileri de bizlerle olacak. Fuar alanımızda dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcilerimiz, yatırımcılarımız ve yurt dışı misyon temsilcilerimiz, Türkiye’nin dünyaya sunduğu bu ürün, hizmet ve teknolojileri ilk kez deneyimleme imkanı bulacaklar. Mimar ve Mühendisler Grubu olarak sektörlerimizin, üniversitelerimizin, teknoparklarımız ve mucit gençlerimizin her zaman yerinde sunum gerçekleştirmeleri için etkinliklerimizi sürdüreceğiz” sözlerini kamuoyu ile paylaştılar.

KOBİ’LER SON 10 YILDA TÜRKİYE’DE REKOR GELİŞMEYE İMZA ATTILAR!

“Hedefimiz hep birlikte Türkiye’den daha yüzlerce global marka çıkarmak” diyen Mimar ve Mühendisler Grubu Başkanı Bülent Şen “Firmalarımız globale ihracat amacıyla markalarını genişletmekte ve yeni markalar kurmaktalar. En az 5 kıtada 50 ülkeye ihracat yapan örnek yüzlerce firmamız özellikle Avrupa’da ilk 10’da yer almaktalar. Ülkemizdeki yerli firmalarımız yerli üretim için ilham veriyorlar. Özellikle KOBİ’lerimiz yatırımlarımızdan ve ihtiyaçlarımızdan ilham alarak girişimler yapıyor, ihracatçı firmalara dönüşüyorlar. KOBİ’lerimiz ihtiyaç olan ürünleri kendimiz de üretebilmemiz için son 10 yılda Türkiye dünyada önemli rekorlara imza atarak atılım yaptılar. Şirketlerimiz, teknopark ve üniversitelerimiz, fonlar, yatırımcılar, teşvikler ve güçlü ortak sinerjiye dayanan, ülkemizin dünyada ekonomi, üretim ve istihdamda en güçlü konumunu korumasını hedefleyen bir ekosistem içeresinde hep birlikte büyüyorlar, cari açığı azaltarak yatırım yapmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI