Dolar 32,5249
Euro 34,8871
Altın 2.433,03
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C

Yatırım için ilk adresim Türkiye

Yatırım için ilk adresim Türkiye
17 Mart 2014 06:53
A+
A-

Josue Gomes da SilvaBrezilya’nın en büyük gruplarından Conteminas’ın Başkanı:

Brezilya’nın en büyük gruplarından Conteminas’ın Başkanı Josue Gomes da Silva, şimdi biraz yavaşlamış olsa da, Türkiye’nin büyümeye devam edeceğine inandığını belirterek, “Eğer Avrupa’da bir yere yatırım yapmaya karar verirsem ilk adresim Türkiye olur. Çünkü bu coğrafyada, hem ihracat, hem de iç pazar açısından, yabancıya en çok büyüme vaat eden ülke Türkiye’dir” dedi.

Brezilya’nın en büyük tekstil ve tarım şirketlerini barındıran Coteminas Grubu’nun Başkanı Josue Gomes da Silva, Türkiye ve Brezilya ekonomilerinin daha fazla işbirliği yaparak, rekabet güçlerini ve büyüme performanslarını iyileştirebileceklerini söyledi. Türkiye’nin özellikle yavaş yavaş ekonomik iyileşme sinyalleri veren Avrupa Birliği’ne (AB) olan yakınlığının çok önemli bir avantaj olduğunu belirten Silva, “Eğer Avrupa’da bir yere yatırım yapmaya karar verirsem ilk adresim Türkiye olur. Şimdi biraz yavaşlamış olsa da, Türkiye büyümesini sürdürecek. Bu coğrafyada, hem Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ya ihracat, hem de iç pazar açısından, yabancıya en çok büyüme vaadeden ülke Türkiye’dir” dedi.

BÜYÜK BENZERLİK

Aynı zamanda Uluslararası Tekstil Sanayicileri Federasyonu (ITMF) Başkanı olan ve Brezilya’nın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Jose Alencar Gomes da Silva’nın oğlu olması nedeniyle Brezilya kadar uluslararası arenada da tanınan Silva, geçtiğimiz günlerde ailesi ile birlikte tatil için geldiği İstanbul’da, Türkiye Tekstil Sanayi ve İşverenleri Sendikası (TTSİS) Başkanı Muharrem Kayhan ile de bir araya geldi. Türkiye ve Brezilya’nın siyasi ilişkilerinin çok iyi olduğunu bunun iş dünyasına taşınması gerektiğini kaydeden Silava, “Türkiye ve Brezilya’da toplam 300 milyon nüfus var. İki ülkeyi toplayınca ortaya 3 trilyon dolarlık ekonomi çıkıyor. Her iki ülkenin çok güçlü bir içpazarı var. Bunu her iki ülke kullanmalı” dedi.

Coteminas Grubu’nun Başkanı Josue da Silva Brezilya’nın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Jose Alencar Gomes da Silva’nın oğlu.

Brezilya ve Türkiye’ye hiçbir şey olmaz

Josue Gomes da Silva, Fed Başkanı Janet Yellen’in Fed’in tahvil alımını azaltmasından sonraki süreçte Türkiye ve Brezilya’nın en kırılgan 5 ülke arasında yer almaya başladığı yönündeki açıklamasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Bana göre uzun vadede Türkiye ve Brezilya’ya hiç bir şey olmaz. Çünkü çok sağlam bir nüfusları var. Bir kere iç pazarları çok güçlü. Şirketleri her zaman büyümeye devam eder. Janet Yellen çok akıllı bir kadın, iyi bir akademisyen. Türkiye’nin ve Brezilya’nın kırılgan seçilmesine neden olan kriterleri ABD için uygulayın, ABD daha kırılgan çıkar. ABD’nin küresel krizden bu yana piyasalara verdiği paralar neden Brezilya ve Türkiye’ye gidiyor. Çünkü ekonomileri iyi durumda. ”

Dünya tekstilini Türklerle görüştüm

Geçtiğimiz günlerde ailesi ile birlikte Türkiye’ye tatile gelen Josue Gomes da Silva, İstanbul’da bulunduğu sırada Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan ile de bir araya geldi. Daha önce birçok kez tatil ve iş için Türkiye’ye geldiğini söyleyen Silva, “Türkiye özellikle İstanbul çok güzel. Bu kez hem ziyaret hem ticaret amaçlı bir gezi oldu benim için. Bu yıl ekim ayında Pekin’de ITMF’nin düzenlediği Dünya Tekstil Zirvesi yapılacak. Bu zirve öncesinde Türk teskstilciler ile görüşmek istedim. Görüş alışverişinde bulunarak zirvenin teması ve programıyla ilgili son gelişmeleri paylaştık. Türkiye dünya tekstili ve ITMF içinde çok önemli bir yere sahip. Dünya tekstilinin sıkıntılı alanlarının çözümünde her zaman önemli katkıları bulunuyor. Benden önceki ITMF Başkanı Türkiye’dendi. Ekimdeki zirvede ITMF’nin başkanlığı Çin’e geçecek. İşte tüm bu konuları Türk meslektaşlarımla görüştüm” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI