Dolar 32,3864
Euro 34,5854
Altın 2.387,78
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Sealed Air’den Çevreye Duyarlı Projeler…

Sealed Air’den Çevreye Duyarlı Projeler…
02 Haziran 2013 09:07
A+
A-

  Environment_16

Çevreye olan saygısını her fırsatta gözlerönüne seren Sealed Air, doğanın üzerindeki baskıyı azaltmak amacıylageliştirdiği ürünleri ve projeleriyle çevreye olan duyarlılığını vurguluyor. SealedAir, sahip olduğu sürdürülebilirlikyaklaşımı ile içinde bulunduğu toplumları, kaynakları ve gezegeni korumak içinatıkların azaltılmasına, operasyonel verimliliğin artırılmasına, insansağlığının korunmasına ve buna bağlı olarak sağlıkla ilgili risklerinazaltılmasına kendini adayarak tam anlamıyla bir “sürdürülebilirlik şirketi”olarak karşımıza çıkıyor.

İnsanlığın doğalkaynaklar üzerindeki baskısını azaltmak amacıyla Sealed Air Türkiye Genel MüdürlükOfisi olarak katıldıkları WWF-Türkiye ‘Green Office (Yeşil Ofis) Programı’kapsamında; kâğıt tüketimi, atık yönetimi, çalışan bilincinin artırılmasıalanlarında kaydedilen iyileşme ve düzenlemelerle ‘Green Office (Yeşil Ofis) Diploması’nı almaya hak kazanan SealedAir Türkiye Genel Müdürlük Ofisi, buözelliği ile dünyada bir ilki gerçekleştirmiş durumda. Proje kapsamında, 1yıllık süre sonundaki kâğıt tüketimini azaltma hedefini %10 olarak belirleyenSealed Air, yılsonunda kâğıt tüketimini %25 oranında düşürmeyi başardı. Atıkyönetimi alanında merkez ofis kaynaklı geri dönüştürülebilir atıkların geridönüşüme yönlendirilme oranı hedefini ise bir yıllık süre sonunda %80’den%100’e yükseltti. Çalışan bilincini artırma konusunda çeşitli etkinliklerleçalışanların farkındalık konusundaki %10’luk hedefini %12 olarak gerçekleştirenSealed Air, çevreye duyduğu saygıyı çeşitli faaliyetleriyle öne çıkarmayıbaşarıyor.

Sealed Air’in bu doğrultudaki bir diğer projeside Türk ekonomisine destek vermek amacıyla başlatılan Beyaz Yıldız Projesi’dir. Beyaz Yıldız Projesi ile; TÜROFED (TürkiyeOtelciler Federasyonu) tarafından hazırlanan ve turistik işletmelerdekullanılan suyun, elektriğin-enerjinin, kimyasalın ve katı atık miktarının,çevrede ve doğal kaynaklarda meydana gelebilecek olası zararın azaltılması, operasyonelverimliliğin artırılması ve turistik işletmelerdeki giderlerin azaltılmasıamaçlanmıştır. Bu proje ile kontrolsüz tüketimin engellenerek bilinçli birtüketime dönüşmesi hedeflenmektedir. Projeye Türkiye’deki tüm oteller dahilolduğunda toplamda 40 hektometreküp su tasarrufu sağlanabilecek ve bu miktar,Elmalı Barajı su rezervinin yaklaşık 3 katı ya da 1 Alibeyköy Barajı’nın sukapasitesine eşit olacaktır. Öte yandan sadece %30’luk bir enerji tasarrufunagidilmesi durumunda Hirfanlı Hidroelektrik Santrali’nin yıllık elektriküretiminin 2 katı enerji tasarrufu elde edilecektir. Yapılan denetimlersonucunda 40 işletme uluslararası çevre standartlarını karşılayarak BeyazYıldız Sertifikası almaya hak kazandı.

Diversey Hatıra Ormanı genişliyor…

Sürdürülebilirliğinsadece üretim sürecinde kalmaması gerektiğine inanan ve bunu yaşam felsefesihaline getiren Sealed Air’in iş birimi Diversey ise ÇEVKOR (Çevre KorumaDerneği) ile işbirliği içinde geçtiğimiz yıllarda Ankara’da 1000 adetlik fidandikimi gerçekleştirdi ve “Diversey Hatıra Ormanı” için ilk adımları attı.Ankara’da yeşermeye başlayan Diversey Ormanı’na her çalışanı ve müşterisiadına, bir fidan dikiliyor. “Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecekkuşaklar serinler” felsefesinden yola çıkarak Ankara’da başlatılan DiverseyHatıra Ormanı çalışması Haziran ayında dikilecek yeni fidanlar ilegenişleyecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: