Dolar 32,3933
Euro 34,6200
Altın 2.390,34
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

NEFES KREDİSİ, KOBİ’LERE CAN SUYU OLACAK

NEFES KREDİSİ, KOBİ’LERE CAN SUYU OLACAK
01 Nisan 2018 12:57 | Son Güncellenme: 01 Nisan 2018 12:58
A+
A-

 

Nefes Kredisi hacminin genişletilmesi, Başkentli genç girişimcileri de çok memmun etti. GGYD Başkanı Allıoğlu, KOBİ’lere can suyu olacak yeni kredi planlamasının, ekonomik büyümeye de önemli katkı sağlayacağını, piyasaları canlandıracağını söyledi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı M.Nezih Allıoğlu, Başbakan Yıldırım tarafından ayrıntıları açıklanan yeni Nefes Kredisi’nin, KOBİ’lere can suyu olacağını vurguladı. Başbakan Yıldırım ve ilgili bakanlar başta olmak üzere hükümete ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Allıoğlu, “İş dünyasının temsilcileri olarak yeni planlamadan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Hacmi 7.5 milyar liraya çıkarılan Nefes Kredisi, esnek ödeme seçenekleri ile de küçük ve orta ölçekteki işletmelere soluk aldıracaktır. Geçtiğimiz yıl sayısız işletmeyi dar boğazdan kurtaran Nefes Kredisi, bu yıl da işlevini yerine getirecektir” dedi.

Sadece Özel Sektör Değil Ülkemiz Kazanacak

Türkiye’de işletmelerin yüzde 95’den fazlasının KOBİ niteliğinde olduğunu hatırlatan Başkan Allıoğlu, “KOBİ’lerin en büyük sorunu ise finansmana erişimde karşılaştıkları zorluklardır. Çeşitli kurum ve kuruluşun işletmelere dönük hibe, teşvik ve destekleri varsa da yeterli değildir. Ekonomi yönetiminin bu hibe ve teşvikler dışında sağladığı destekler büyük önem taşımaktadır. Nefes Kredisi de bunlardan biridir. Yeni dönemde hacmi arttırılan, geri ödeme koşulları kabul edilebilir olan Nefes Kredisi işletmeleri rahatlatacağı gibi üretim artışı, yatırım ve ihracat yoğunluğunda da ciddi faydalar sağlayacaktır. Sonuçta sadece özel sektör değil, ülkemiz ekonomisi kazanacak, büyümede yakalanan ivme devam edecektir. Reel sektör için elini taşın altına koyan herkese yürekten şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI