Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Muşlular piknikte buluşuyor

Muşlular piknikte buluşuyor
02 Mayıs 2017 16:11 | Son Güncellenme: 02 Mayıs 2017 17:08
A+
A-

Büyük  Muş Pikniğinde Pazar günü 14. MAYIS 2017 tarihinde Güngören Belediyesi AZİZ PAŞA MESİRE ALAN’ınında Muş Eğitim Kalkındırma Vakfı, Muş İli ve İlçe Dernekleri piknikte bir araya gelecek.

https://youtu.be/WDBRT1BpePg?t=43

Piknik öncesi Muş Eğitim ve kalkındırma vakfında bir araya gelen Muş vakfı ve Dernek yöneticileri yapılacak organizasyon hakkında istişare toplantısı düzenlediler.

 

Muşlular olarak artık birlik içinde sesimizin daha gür çıkmasını istiyoruz

Toplantıda söz alan Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin organizasyonda öncülük eden değerli Vakıf yöneticilerimiz Mehmet Şah DURSUN, Bayram YILDIRIM ve Nurettin BULUT’a teşekkür ederim. Bu organizasyon Piknikten çok, hemşerilerimiz bir arada olmasını ve bir birlik beraberliğini sağlamasını sağlayacaktır. Muşlular olarak artık birlik beraberlik içinde sesimizin daha gür çıkmasını istiyoruz.

 

İstanbul’da 130 bine yakın Muşlu var. Memleketimizin durumu malum Vakıflar, Dernekler sivil toplum kuruluşları olarak hiçbir parti ayrımı yapmadan birlik olmasak hiç bir şey yapamayız ve şimdiye kadarda varlık göstermemişiz. Genel olarak baktığımızda İlimizin başarıları bireysel olarak tırnakları ile kazıyıp gelen insanlar var. Eğitim sistemine baktığımızda gerilerden gitmekte öğrenciler ortaokul seviyesine geldiğinde daha okuduğunu anlamakta zorluklar çekmekte daha radikal ne çözümler suna biliriz onu düşünmeliyiz. Tabi bununla beraber ekonomik büyük sıkıntılarımız var, Türkiye’nin üçüncü büyük ovasıyız, 2 büyük akarsuyumuz var istediğimiz verimi nasıl elde edebiliriz onu düşünmüyoruz. Sanayi sıfıra yakın, son yıllarda ilimizin en büyük kazancımız Alpaslan Üniversitesi sağ olsunlar canla başla çalışıyorlar canla başla neler yapabiliriz onun peşindeler.

En önemli konumuz sivil toplum kuruluşları olarak biz ne yapa biliriz üzerine kafa yormak Malazgirt’in bilmem ne köyünde neye ihtiyaç var oradaki eğitim, ekonomik neye ihtiyaç Doğu ve Batı arasındaki açılan sistemi nasıl kapatabiliriz onu yapmak zorundayız. Bunların hepsi bizim için birer vebal ilimize borçluyuz. İş adamları, sivil toplum kuruluşları memleketimizin önde gelenleri için bir araya gelip geleceğimiz için neler yapa biliriz onu düşünüp tartışmamız lazım. Dinimizde bunu emrediyor dönüp gelir seviyesi düşük insanlarımıza el atmamız oradaki çocuklarımızı yetiştirmemiz lazım Allah nezdinde yarın bize kalacak bu sevaplardır.

Sivil toplum kuruluşları olarak sosyal dengeyi sağlamamız lazım bugün biz il yöneticilerine yol gösterici olmak zorundayız. Bugün doğalgaz Muş’tan geçen doğalgaz Edirne’ye gitti biz hala faydalanamıyoruz. Yeni yeni birkaç yerde kullanılmakta biz birlik olamasak yol göstericide olamayız önümüzden gelip geçen fırsatlarında anca arkasından bakarız. Bizim burada partiyle işimiz yok hangi ırktan, hangi dilli konuşuyor mezheple sorunumuz yok zaten doğarken hangi anneden babadan doğmayı seçme şansımız mı vardı; kimsenin de bunu kimseye sorma hakkı yoktur. Biz sivil toplum örgütleri olarak birlik olmalıyız bir araya gelip dikkatli olmamız lazım bugün derneklerimizin bir arada olmasını istiyoruz. Bakan geldi mi 20 tane dernek yanımızda olursa söylemimizde farklı olur.Temennim Muş adına kurulan federasyonların konfederasyon olmaları veya yeni bir seçimle aynı Federasyon altında birleşmeleridir. Bizim amacımız memleketimizin geleceği için neler yapabiliriz,fakir fukaramızı nasıl iş güç sahibi yapabiliriz gencecik çocuklarımızı nasıl daha iyi okutabiliriz onun endişesi içindeyiz. Bunları yapmazsak hepimiz vebal altındayız. 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek pikniğimiz önemli hep beraber pikniğimize gideceğiz bütün hemşerilerimiz bekliyoruz.

Organizasyon hakkında konuşan Muş Vakfı Yönetici Mehmetşah Dursun Yapacakları organizasyonun önemine değinerek.

 

Asıl maksadımız hemşerilerimizi bir arada görmek birlik beraberlik içinde kaynaşmaktır.  Güngören Belediyesinin sağ olsun bize tahsis etiği alan gayet güzel herkesin ailece oturabileceği Muşlu Sanatçılarımızın, Millet Vekilleri ve Bürokratların dernek yöneticilerimizin olacağı biz bize olacağımız güzel bir organizasyon olacak tüm eş dostlarımız bekliyoruz, dedi.

 

Piknik organizasyonu hakkında bilgi veren Muş Vakıf Yöneticisi Nurettin Bulut, Vakıf öncülüğünde İl ve ilçe derneklerimle beraber İstanbul’daki hemşerilemizi bir araya getirmek. Piknik alanımız rahatça kulana bileceğimiz gayet güzel bir alan kendimizce değerlendirdik derneklerimizle bir araya geldik hemşerilerimiz sağlıklı bir şekilde piknik alanına gelmeleri konusunda dernek yöneticilerimiz ile irtibat halinde olacağız. Ayrıca piknik alanında ayrıca yemek servisimizde olacaktır. Bu pikniğimize tüm hemşerilerimizin katılmasından memnun kalacağız dedi.

Toplantıda söz alan İl ve İlçe dernek yöneticileri ve sanatçılar böyle bir organizasyonun önemli ve gerekliliğinin önemine vurguladılar.

REKLAM ALANI