Dolar 32,3961
Euro 34,7692
Altın 2.435,72
BİST 9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Mesleksizlik sorunu OSB’ler ile çözülecek

Mesleksizlik sorunu OSB’ler ile çözülecek
05 Nisan 2013 14:28 | Son Güncellenme: 05 Nisan 2013 14:30
A+
A-

Acilis-1

Pak Grubu’nun 23’üncü okulu olan Baş iskele Kartonsan İlk Okulu ve Orta okulu’nun açılışını yapan Bakan Nihat Ergün, işsizliğin temelinde mesleksizliğin yattığını belirterek, OSB’lerde meslek liseleri kurup, bu sayede Türkiye’deki istihdam alanlarını genişleteceklerini açıkladı.

Eğitim odaklı sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’nin bu alandaki gelişimine katkıda bulunan Pak Grubu şirketlerinden Kartonsan A.Ş., Kocaeli’nin Başiskele İlçesi’nde okul yaptırdı. Başiskele Kartonsan İlkokulu ve Kartonsan Ortaokulu’nun açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, işsizliğin temelinde yatan en önemli sorunun mesleksizlik olduğunu ifade ederek, “Türkiye’deki istihdam alanlarını genişletmemiz lazım. Bu amaçla tüm yurttaki OSB’ler’de meslek liseleri kuracağız” dedi. Açılışta konuşan Kartonsan A.Ş. Genel Müdürü Haluk İber ise, Pak Grubu’nun 30 yıllık bir geleneğini devam ettirdiklerini belirterek, “İstanbul, İzmir, Düzce, Balıkesir, Sivas ve Kocaeli’de kurduğumuz ilköğretim okulu ile lise, yüksekokul ve öğretmen evlerinden oluşan eğitimin kurumlarımıza 23’üncüsünü ekleyebilmenin haklı sevincini yaşıyoruz” dedi.Başiskele Kartonsan İlkokulu ve Kartonsan Ortaokulu’nda 18 derslik, bilişim laboratuvarı, fen laboratuvarı, konferans salonu ve bir de spor salonu bulunuyor. Okulda 330 öğrenci eğitim ve öğretim görecek.

Proje Kocaeli’nde start alıyor

Okulun açılışını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bir ülkenin girişimcilerinin o ülkenin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, “Çünkü o ülkede üretim yapan istihdam sağlayan ve ülkemizin zenginleşmesinde en öneli rol oynayan insanlardır. İş adamlarımızı her zaman destekliyoruz. Ama onlar bununla da yetinmeyip, sosyal sorumluluk sahibi insanlar olarak eğitim meselesinde de ellerinden geleni yapıyorlar” dedi. Kocaeli’nde Milli Eğitim Müdürlüğü ve OSB yönetimi ile birlikte önemli bir toplantı gerçekleştireceklerini açıklayan Bakan Ergün, bu toplantıda eğitimi ele alıp, mesleksizlik sorunun çözümü için geliştirdiğimiz OSB’lerde meslek liseleri kurulmasını içerek ilk adımı atacağız. Bugün işsizlik dediğimiz sorunun en temelinde mesleksizlik yatıyor. Mesleksizlik insanların istihdam alanlarını da daraltıyor. İstihdam alanlarını genişletmek için tüm yurttaki OSB’lerimizde meslek liseleri açacağız” dedi

Türkiye’nin imkanlarının eskisi gibi olmadığını ve çok iyi noktaya gelindiğini bildiren Bakan Ergün, “Yılda binden fazla okulu bir anda açma imkanına sahibiz. Sadece Başiskele’de şu anda 7 tane okulun yapımı için ihale süreci devam ediyor. 50’ye yakın okulun yapımı da bu yıl içinde ihaleye açılacak ve önümüzdeki dönem eğitime açılacak” dedi. Okulların açılmasının yanı sıra, buna paralel olarak atılması gereken adımlar olduğunu ifade eden Bakan Ergün, “Okullar açmak tabiki çok güzel, ama eğitim kalitesini de artırmamız gerekiyor. Bu noktada da valiliklerimiz, milli eğitim müdürlüklerimiz; öğretmenlerimiz ve velilerimizin birlik içerisinde hareket etmeli” dedi.

Hedefler nitelikli insan kaynağı ile gerçekleşebilir

Okulun açılışında konuşan Kartonsan A.Ş. Genel Müdürü Haluk İber ise, Pak Grubu ve Pak Grubu bünyesindeki Kartonsan şirketi olarak eğitim odaklı sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’nin eğitim alanında gelişmesini ve dünya standartlarına kavuşmasınıdesteklediklerini bildirdi. 2023 vizyonu ile büyük bir kalkınma hamlesi içinde olan Türkiye’nin önüne koyduğu iddialı hedefleri gerçekleştirmek için en önemli gereksiniminin nitelikli insan kaynakları olduğunu söyleyen Haluk İber, “Nitelikli insan kaynaklarına sahip olmanın en önemli aracı modern eğitim kurumları ve yeterli bir eğitim kadrosundan geçiyor. Pak Grubu uzun yıllar Türkiye’nin bu gereksinimine katkıda bulunmak üzere farklı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyor” dedi.Haluk İber, bugün Türkiye’nin pek çok bölgesinde Pak Grubu tarafından eğitime kazandırılmış eğitim kurumları ve öğretmen evlerinin bulunduğuna dikkat çekti.

REKLAM ALANI