Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Marmaray’ın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi

Marmaray’ın ilk test sürüşünü gerçekleştirdi
04 Ağustos 2013 15:00
A+
A-

Marmara ray test sürüşü

Başbakan Erdoğan, ”Bu proje sadece İstanbul’un ve Türkiye’nin projesi değil, aynı zamanda Pekin-Londra hattını birbirine bağlayacak dev bir proje” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray Projesi’nin sadece İstanbul’un ve Türkiye’nin projesi değil, aynı zamanda Pekin-Londra hattını birbirine bağlayacak ve yine yürümekte olan Kars-Tiflis-Bakü hattıyla da bütünleşecek dev bir proje olduğunu söyledi.

Erdoğan, Marmaray ile Kartal-Kadıköy metro hattı aktarma durağı Ayrılıkçeşme’de, Marmaray Projesi’nde incelemelerde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın brifinginin ardından Erdoğan konuşmasına, “Buna asrın projesi demek yanlış olur, aslında asırların projesi. Çünkü böyle bir projeyi ilk defa yakalıyoruz, böyle bir projeyi ilk defa gerçekleştiriyoruz” diyerek başladı.

Erdoğan, projenin bitiş tarihinin 29 Ekim 2013 olduğunu belirterek, “Zira 29 Ekim 2013’te artık o vaat ettiğimiz süre bitiyor ve çalışmalar başlıyor” dedi.

Bugün 10 kilometrelik Ayrılıkçeşme-Yenikapı arasının test sürüşünü yapacağını dile getiren Erdoğan, test sürüşüyle de 29 Ekim’e yönelik çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Erdoğan, proje kapsamında yer altı çalışmalarının yanı sıra yer üstünde de trafiğe yönelik düzenlemelerin de yapıldığını, bunların da 1,5 ay içinde biteceğini söyledi.

Bu aslında 150 yıllık bir rüya

Başbakan Erdoğan, “Burası, bütün peyzaj çalışmalarıyla birlikte inşallah Ayrılıkçeşme, bizler için bir buluşma çeşmesi haline gelecek, çünkü banliyö sistemlerinin de burada buluştuğunu göreceğiz. Burası bu anlamda da çok farklı bir anlam ifade ediyor” diyerek, projenin aslında 150 yıllık bir rüya olduğunu kaydetti.

REKLAM ALANI