Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

Liderlik ekolünün temsilcisi olacak gençler aranıyor!

Liderlik ekolünün temsilcisi olacak gençler aranıyor!
16 Ocak 2015 11:42 | Son Güncellenme: 16 Ocak 2015 11:43
A+
A-

 

kerem_kamisli_tanya_kaysoydu

Üniversitede okuyan başarılı gençleri ve iş hayatına atılmış genç profesyonelleri liderliğe hazırlamak üzere çalışan Yenibirlider Derneği 2015 programını açıkladı. Geleceğin lider adaylarını sürdürülebilir bir yapı altında bir araya getirmek üzere çalışan dernek, 2015 yılında 100 genç profesyoneli ve 100 üniversite öğrencisini Liderlik Ekosistemi’ne dahil etmeyi hedefliyor. Bu yıl derneğin odağında Bursa’dan Erzurum’a, Trabzon’dan İzmir’e kadar pek çok farklı şehir olacak.

Yenibirlider Derneği, 2015 faaliyetleri kapsamında yeni projeler ve programlar ile 18-30 yaş arasındaki üniversite öğrencisi ve genç profesyonellere geleceğin liderlik ekolünün bir parçası olma fırsatı sunuyor. Derneğin konferanslar, eğitim programları ve tematik etkinliklerden oluşan Yenibirlider 2015 Ekosistemi kapsamında, Türkiye’nin önde gelen özel ve kamu kuruluşları, üniversiteleri, sivil toplum örgütleri ve iş dünyası liderleri aynı çatı altında toplanıyor.

Yenibirlider Derneği Başkanı Tanya Hazal Kaysoydu, Liderlik Ekosistemi Programları’nın yenilikçi, özgür ve tarafsız bir bakış açısına sahip liderler yetiştirmeyi amaçladığının altını çizdi. Kaysoydu, “Çeşitli eğitimler aracılığıyla öğrenciler ve yeni mezunlar için staj ve çalışma imkânları yaratmanın yanı sıra gençlerin liderlik potansiyellerini ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin genç liderlik modelini geliştirmek üzere yaptığımız bu faaliyetlerle daha fazla gencin toplumsal kalkınmaya aktif olarak öncülük ederek kitlelere ilham verecek değişikliklere imza atması için çalışıyoruz” dedi.

Yenibirlider Ekosistemi nasıl işliyor, kimler başvurabilir?

Bünyesinde yer alan birçok programla bir yıl boyunca devam eden ve her yıl yeni bireylerin katılımıyla tekrarlanan Yenibirlider Ekosistemi, yaş aralığı 18-30 olan üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller için tasarlandı. Yenibirlider Derneği Ekosistem çalışmaları kapsamında her yıl Türkiye’nin önde gelen kurumlarıyla işbirliklerine imza atıyor. Derneğin temasta olduğu her kurumdan bir üst düzey yönetici ve 30 yaşın altındaki genç profesyoneller ekosisteme dâhil ediliyor. Genç profesyonellerin belirlenmesinin ardından Türkiye çapında seçilmiş olan üniversite öğrencileri de ekosisteme kabul ediliyor. Yenibirlider Derneği 2015 yılı programları hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için www.yenibirlider.com adresi ziyaret edilebilir.

Yenibirlider 2015 Ekosistemi’ne dâhil olan genç profesyoneller, 12 hafta boyunca Boğaziçi Üniversitesi’nde liderlik eğitimi, yıl boyunca 10 saat mentorluk desteği, 8 saat koçluk desteği alırken; yıl içerisinde 6 Liderlik Konferansı ve 6 saat sosyal sorumluluk projesine katılacak ve 10 saat bir üniversite öğrencisine mentor olarak danışmanlık desteği verecek. Yenibirlider 2015 Ekosistemi’ne dâhil olan üniversite öğrencileri ise, Liderlik Yaz Okulu, 2 gece 3 günlük Liderlik Kampı eğitimlerinin yanı sıra, Yenibirlider Derneği ile işbirliği bulunan 40 kuruluştan birinde staj imkânına sahip olacak. Dernek, staj programları kapsamında Türkiye çapında eğitim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerine ağırlık veriyor.

Yenibirlider Ekosistemi’ne katılım hakkı kazanan tüm genç profesyonellere sürecin sonunda Boğaziçi Üniversitesi’nin akredite ettiği bir katılım sertifikası veriliyor. Her yıl ekosisteme katılan genç profesyoneller ve üniversite öğrencileri arasında fark yaratanlara Yenibirlider Derneği tarafından üyelik daveti gönderiliyor ve bu bireyler, gelecekte oluşturulmak istenen ekolün temsilcileri oluyorlar.

Potansiyel sahibi, azimli gençleri önde gelen özel kurum, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumlarıyla bir araya getirmenin yanı sıra, bu kurumlarda görev yapan ve liderlik ekosistemi temsilcileri olan genç liderler ve öğrenciler arasında mentor – mentee ilişkisi kuruluyor. Bu sayede kariyer gelişimlerine katkıda bulunurken, kişisel gelişim eğitimleri de veriliyor. Mentorluk, koçluk, gönüllü faaliyetler, sosyal sorumluluk çalışmaları ve sosyal aktiviteler de hem üniversite öğrencilerinin hem de genç profesyonellerin katıldığı programlar arasında yer alıyor.

Yenibirlider 2015 Ekosistemi’nde yer alan kuruluşlar:

Özel kuruluşlar: Abdi İbrahim İlaç, Akçansa, Alarko Holding, Anadolu Grubu, Aygaz, Ata Holding, Borusan Holding, Boyner Holding, Brisa, Doğan Holding, Doğanlar Yatırım Holding, Esas Holding, Fiba Holding, HTC, Koç Holding, KPMG, Mynet, Odeabank, Pegasus Hava Yolları, Sabancı Holding, Soyak Holding, TAV Havalimanları ve Yapı Kredi Bankası.

Sivil Toplum Kuruluşları: Düşler Akademisi, Endeavor, GYİAD, İKSV, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Kalite Derneği, TurkishWIN ve TOÇEV.

Kamu Kurumları: Avrupa Birliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı.

 Yenibirlider 2015 Ekosistemi’nde yer alan konuşmacılar: 

Sani Şener, Erhan Erkut, İpek Cem, Emre Çamlıbel, Mehmet Nane, Yahya Üzdiyen gibi Türkiye’nin perakende, gayrimenkul, medya, girişimcilik ve finans sektörlerine yön veren isimler Yenibirlider Ekosistemi konferanslarında konuşmacı olarak yer alacak.

“Yenibirlider Ekosistemi 2015”in önemli bir parçası olan Boğaziçi Üniversitesi’nin üretilen bilgiyi toplumun faydasına sunma ve toplumsal gelişimi destekleme amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Yenibirlider Derneği işbirliği ve Ekosistem Programları hakkında şöyle konuştu: “Boğaziçi Üniversitesi, 150 yıllık birikimi, Türkiye’nin en iyi öğrencilerine verdiği çağdaş eğitim, kaliteli akademik kadrosunun sürdürdüğü AR-GE faaliyetleri ve topluma yönelik bilgi paylaşımı ile 3. Nesil Üniversite anlayışının ülkemizdeki öncü konumundaki üniversitelerindendir. Bu anlamda Türkiye’nin gelecek nesil liderlik ekolünü oluşturmak ve yaşamın her alanında etkili olabilecek toplum liderleri yetiştirme amacıyla oluşturulan ve bu sayede gençlerin kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekleyen bir programda, Yenibirlider Derneği ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Yenibirlider 2014 Ekosistemi’nde neler oldu?

Yenibirlider Derneği, geçtiğimiz yıl hayata geçirdikleri “Gelişen Türkiye’nin Liderleri ve Gençleri” projesi kapsamında, düzenledikleri liderlik kamplarından sundukları staj imkânlarına kadar bir yılda İstanbul’dan Batman’a Türkiye’nin dört bir yanında eğitimine devam eden 120 bin üniversite öğrencisine ulaşmış, staj imkânı verilen öğrencilerin yüzde 35’ini ise iş imkânlarıyla buluşturmuştu.

Hedef: 10 binin üzerinde gence ulaşmak.

Yenibirlider Derneği, Yenibirlider Ekosistemi faaliyetleriyle staj ve çalışma imkânları yaratmanın yanı sıra gençlerin liderlik potansiyellerini ortaya çıkarmayı ve ekosisteme 10.000’den fazla genç lider adayını dâhil etmeyi hedefliyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI