Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Kaspersky Security Scan’in gözünden hiçbir şey kaçmıyor!

Kaspersky Security Scan’in gözünden hiçbir şey kaçmıyor!
13 Nisan 2013 05:44
A+
A-

 Kaspersky

En güncel zararlı yazılım ve trojan’ları bile fark eden, raporlayan ve çözüm önerisi sunan Kaspersky Lab’in ücretsiz uygulaması “Kaspersky Security Scan”, diğer popüler güvenlik önlemleri olan bilgisayarlarda da “ikinci görüş” olarak öneriliyor!

Güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab’in ücretsiz uygulaması “Kaspersky Security Scan”, diğer popüler ticari güvenlik uygulamalarının çoğu zaman gözünden kaçan zararlı yazılımları bile tespit ediyor. Kaspersky Lab tarafından, bilgisayarların güvenlik durumunu tanımlamak, sistemde gizlenmiş tehditleri ve zayıf noktaları bularak, bunlar hakkında güncel bilgi vermek amacıyla tasarlanan bu ücretsiz uygulama, zararlı yazılımı ve trojan’ları keşfederek, kullanıcıları tehditler karşısında başarıyla uyarıyor.

Mesela, Kaspersky Lab tarafından yapılan bir çalışmada, diğer sağlayıcıların güvenlik çözümleri tarafından korunan çok sayıda bilgisayarda “ZAccess” olarak anılan bir Trojan tespit edildi. Bu zararlı program, sisteme bir kez re yüklendiğinde, birçok kötü amaçlı ekstra modülleri de beraberinde indiriyor. Trojan ayrıca, arama motoru sonuçlarını ele geçirdiği gibi siber suçlular tarafından önerilen bağlantıları otomatik olarak açıyor ve dosyalar indiriyor.

Kaspersky Lab’in çalışmasında ortaya çıkan diğer bir zararlı yazılım programı “Sality” adını taşıyor. Bu zararlı yazılım, hedef alınan bilgisayarda bulunan güvenlik çözümlerini devre dışı bırakıyor ve güvenlik sağlayıcılarının web alanlarına erişimini engelliyor. Üstelik virüsün manuel olarak silinmesi de bir hayli güç. Bunun önüne geçmek için, Windows Görev Yöneticisi ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni kullanmak üzere yapılan tüm girişimler de engellenmiş. Yüklemeden sonra bu program, bilgisayar sahibinin gizli verilerini çalmak, istenmeyen e-posta göndermek ve hedef bilgisayarı şifre deneme yanılma aracına dönüştürmek üzere ekstra birçok modülü de beraberinde indiriyor.

ZAccess ve Sality, Kaspersky Lab uzmanlarının çalışmalarına dahil bilgisayarlar üzerinde tespit ettiği birçok zararlı yazılım programından sadece ikisi. Bu tespitler, test edilip onaylanmış güvenlik çözümlerinin bile eksiksiz güvenlik sağlayamadığını ve ikinci bir görüşe ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyuyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: