Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

İTO başkanı çağlar:“Gümrüklerde 7/24 düzeni dış ticarete doping yapacak”

İTO başkanı çağlar:“Gümrüklerde 7/24 düzeni dış ticarete doping yapacak”
13 Haziran 2013 07:27
A+
A-

İbrahim çağlar

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Atatürk Havalimanı (AHL) Kargo Gümrük Müdürlüğü’nün başlattığı 7/24 esaslı yeni çalışma sisteminin iş dünyasında sevinç uyandırdığını söyledi.

Çağlar, AHL Kargo Gümrük Müdürlüğü’nün 10 Haziran’dan itibaren 7 gün ve 24 saat esasına göre çalışmaya başladığını hatırlatarak, “Yeni çalışma saatleri dış ticaret camiamızda uzun yıllardır yaşanan, zamanında ve uluslararası standartlara uygun teslimatı zorlaştıran önemli bir engelin aşılması açısından sevinç yaratmıştır” dedi.

Gümrük işlemlerinin bu zamana kadar normal resmi mesai saatleri olan 09.00 ve 17.00 arasında gerçekleştirildiğini kaydeden İbrahim Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gümrükleme işleminin 24 saat çalışma esasıyla yapılacak olması, özellikle stoksuz çalışılan,  çabuk bozulan ürünlerin ithalat ve ihracatı sırasında önemli bir rahatlık sağlayacak. Çünkü gümrükte beklediği için tüketilemez hale gelen ürünler yüzünden dış ticaret yapan firmalarımız büyük bir zarara uğruyordu. Yani bir bakıma milli servetimiz eriyordu. Artık bu düzenleme sayesinde insan ve hayvan sağlığı ile ilgili her türlü aşı, canlı hayvan ve bunların üretilmesi için getirilen yumurtalar, uçak ve gemilerin tamiri için acil ihtiyaç duyulan yedek parça ve aletler, kan ürünleri başta olmak üzere birçok ürünün dış ticaretini yapan sektörler nefes alacak. Gümrük işlemlerinin 7 gün 24 saat gerçekleştirilecek olması Türkiye’nin dış ticaretine de ivme kazandıracaktır.”

Başkan Çağlar, İTO’nun 335 bin üyesi ve iş dünyasının beklentileri doğrultusunda gümrüklerdeki işleyiş konusunda yetkili makamlar nezdinde girişimde bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bu konuya göserdiği hassasiyet ve verdiği desteklerinden dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı’ya şükranlarımızı sunarız. Ayrıca İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne, Odamız Gümrük Müşavirliği Meslek Komitesi’ne ve emeği geçen tüm Sivil Toplum Kuruluşları’na teşekkür ederiz.”

REKLAM ALANI