Dolar 32,5068
Euro 34,9114
Altın 2.432,41
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

GTI Travel’ın iflası Sky Airlines’ı vurdu

GTI Travel’ın iflası Sky Airlines’ı vurdu
05 Haziran 2013 11:58
A+
A-

sky-havayollar

Almanya’dan Türkiye’ye yapılan turistik seyahatlerde önde gelen tur operatörlerinden GTI Travel iflas ettiğini açıkladı. Kayı Group bünyesinde faaliyet gösteren şirket, ödeme sıkıntısının had safhaya ulaşması nedeniyle iflasını duyurdu. Şirkete bağlı faaliyet gösteren Sky Airlines da 10 Haziran’a kadar olan bütün uçuşlarını durdurdu. İflas olayı, Almanya’da pek çok yolcuyu mağdur etti.

KAYI Grup şirketlerinden Sky Airlines, tüm uçuşlarını durdurdu. Üst üste iki yıl Avrupa’nın en iyi charter şirketi seçilen Sky Airlines’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Yurt dışı tur operatörümüzün güçlüğe düşmesi ve uçuş bedellerini ödeyememesi nedeniyle uçuşlarımızı, yapacağımız 2’nci bir bilgilendirmeye kadar durdurmuş bulunuyoruz” denildi.

TÜM UÇUŞLAR DURDU

Henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen Kayı Group bünyesindeki GTI Travel’ın 3 Haziran tarihi itibariyle tüm operasyonları durdurmasının ardından grup şirketlerinden Sky Airlines, ikinci bir bildirime kadar tüm uçuşlarını durdurduğunu açıkladı.

Şirketin internet sitesi üzerinden yapılan resmi açıklamada, “Yurt dışı tur operatörümüzün güçlüğe düşmesi ve uçuş bedellerini ödeyememesi nedeniyle uçuşlarımızı, yapacağımız 2’nci bir bilgilendirmeye kadar durdurmuş bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadesine yer verildi.

15 BİN KİŞİLİK AÇIK OLUŞTU

Sky Airlines’ın seferlerini durdurmasının, yurt dışı turizm pazarında telafi edilmesi gereken haftada 15 bin kişilik açık yarattığı belirtildi.

Sky Airlines’ın seferlerini durdurması ile ilgili ilk mağduriyet haberi Antalya’dan geldi. 360 yolcu başka bir şirkete ait uçaklarla gönedirilmeye çalışılıyor.

GTI Travel’in iflas etmesi ve buna bağlı olarak Sky Airlines’ın da uçuşlarını durdurması Almanya’da da çok sayıda yolcuyu mağdur etti.

‘EN İYİ ÖDÜLÜ’ ALMIŞTI

2010 ve 2011 yıllarında üst üste World Travel Awards tarafından Avrupa’nın en iyi charter şirketi seçilen Sky Airlines, 15 Ocak 2011’de yurt içi tarifeli seferlere başlamıştı. Fakat aynı yıl ağustos ayında aldığı ani kararla iç hatlardan çekilen şirketin 2012’te 16 uçaklık bir filoyla hizmet verdiği belirtilirken bu yıl operasyonlarını 5 uçakla haftada 70 sefere çektiği kaydedildi.

REKLAM ALANI