Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

“Global Rekabet Zirveleri”nin ikincisi İzmir’de düzenlendi

“Global Rekabet Zirveleri”nin ikincisi İzmir’de düzenlendi
07 Kasım 2016 15:40 | Son Güncellenme: 07 Kasım 2016 15:48
A+
A-

global-rekabet-zirvesi

20 yılı aşkın deneyimi ile ABD, Çin, Hindistan ve Avrupa’da performans danışmanlığı hizmetleri sunan CGN, Türkiye’de düzenlediği “Global Rekabet Zirveleri”nin ikincisi için İzmir’i seçti.

2 Kasım 2016 tarihinde ABD Ticaret Müsteşarlığı’nın katkıları ile Swissôtel Büyük Efes’de gerçekleştirilen Global Rekabet Zirvesi II, İzmir’in ihracatta önde gelen markalarını dengeleri değişen dünyada rekabetin nasıl yakalanacağını tartışmak üzere bir araya getirdi.

1995 yılından bu yana Fortune 500 şirketlerinden start-up’lara kadar farklı sanayi dallarından ve ölçeklerden şirketlere danışmanlık hizmeti sunan Chicago merkezli CGN, küresel rekabeti Türk üreticilerin hayatlarının bir parçası haline getirmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı “Global Rekabet Zirveleri”nin ikincisini Swissôtel Büyük Efes, İzmir’de düzenledi.

ABD Ticaret Müsteşarlığı’nın katkıları ile 2 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen “CGN ile Global Rekabet Zirvesi 2”, İzmir’in önde gelen şirketlerinin CEO’larını ve Yönetim Kurulu Başkanlarını stratejik verimlilik, sürdürülebilir karlılık ile operasyonel yatırım yönetimi konularının etrafında birleştirdi.

Yerli ve yabancı konuk konuşmacıların, panelistlerin ve katılımcıların deneyimlerini paylaşabilecekleri, network oluşturabilecekleri bir platform oluşturulmasının hedeflendiği  “CGN ile Global Rekabet Zirvesi 2”, CGN Global Avrupa Başkanı Kayra Kakcıoğlu, ABD Ticaret Ateşesi Shari Stout ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.

CGN Global Avrupa Başkanı Kayra Kakcıoğlu, uluslararası işadamlarının Türkiye ve Ege Bölgesi’ni nasıl gördüklerini anlamak ve bilgi paylaşımını sağlamak üzere bu zirveyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Kakcıoğlu, “Çok farklı ülkelerde çalışma fırsatı buldum. Ancak Türkiye’de üretim alanında gördüğüm manzarayı görmüyorum. Türkiye’de çalışanlar ürettikleri ürüne değer veriyor ve bu konuda canı gönülden emek harcıyor. Bu bizim avantajımız. Global rekabet alanında strateji kurmamak ve bunun üretimin en alt kademesine kadar inmesini sağlayamamak ise bizim en önemli dezavantajımız. Türkiye’nin özellikle nitelikli işgücü ve iyi mühendislik için kuvvetli bir altyapısı var. Bu mühendislik altyapısına sahip olan gençlerin dış pazarlarda deneyim sağlamalarını hedefliyoruz.” dedi.

ABD Ticaret Ateşesi Shari Stout konuşmasında ABD’nin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ihracatın 2015 yılından bu yana 200 milyon USD arttığını ve Türk şirketlerinin ABD’ye yatırımlarının yaklaşık 1.2 milyar USD olduğunun altını çizdi. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu ise 64 farklı sektörde üretim yapan İzmir’in Türkiye’de cari açık oranı en düşük şehirlerden biri olduğunu ve İzmir ekonomisinin günceli yakaladığı sürece yatırım almaya devam edeceğini belirtti.

CGN ile Global Rekabet Zirvesi 2’de Turkishtime Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Barış Soydan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Dengeleri Değişen Dünyada Rekabeti Yakalamak” paneline ise Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, CMS Jant Sanayii AŞ İcra Kurulu Başkanı Dr. Ünal Koçaman, Mercan Makina CEO’su Ergun Uyar ve CGN Global Avrupa Başkanı Kayra Kakcıoğlu konuk konuşmacı olarak katıldılar.

Söz konusu panelde konuşmacılar, Türkiye’nin içinde bulunduğu makroekonomik koşulları değerlendirdiler ve kendi faaliyet gösterdikleri sektörlerin mikro analizini yaparak dünyada yükselen trendleri ve kalite ile standarttan ödün vermeden operasyonel verimliliğin nasıl artırılabileceğini tartıştılar. Bunun yanı sıra Asya ve Afrika pazarlarındaki artan yatırım fırsatları, Endüstri 4.0’ı oluşturan teknolojiler ve bu yeni teknolojilere uyum sağlayacak insan kaynağının nasıl sağlanabileceği de panelde konuşulan konular arasında yer aldı.

 

 

REKLAM ALANI