Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Gizli Tehlikenin farkında mıyız?

Gizli Tehlikenin farkında mıyız?
25 Haziran 2016 17:33 | Son Güncellenme: 25 Haziran 2016 17:36
A+
A-

gülcan 2

İnsan sağlığı doğası gereği birçok etkenden etkilene bilecek bir yapıya sahiptir. Nasıl bir bitkiye ihtiyacından fazla veya yapısının kaldıramayacağı bir sıvı verdiğinde solup ölüyorsa insan vücudu da günlük hayatımızda kullandığımız temizlik ve kişisel ürünlerden etkilenmekte ve vücudumuz zarar görmektedir. Kimyasal maddeler hayatımıza girdikçe, vücudumuzdaki yağ dokusunda biriken zehir seviyesi de artıyor. Belki çoğu zaman vaktimiz olmadığından veya bilmediğimizden birçoğumuz yanlış uygulamalarla yanlış ürün kullanımına maruz kalmıştır.

Günlük hayatta kullandığımız ürünlere dikkat etmemiz gerekir. Sağlığımızı tehdit etmeyecek doğru ürünleri bulmak zorundayız. Ev temizliği ürünlerinden tutunda   Şampuan -duş jeli- diş macunu gibi kişisel bakım ürünlerine, El, vücut, yüz nemlendirici losyon/kremlerinden tutun güneş yağına kadar tüm kozmetik ürünlerde paraben (ürünün raf ömrünü artırıcı) çeşitli koku verici ve renklendiriciler, Fosfat, Metil alkol, SLS vb. gibi kanserojen kimyasalların kokladığımızda, cildimize değdiğinde 26 saniyede vücudumuza girip kana karıştığını biliyor muydunuz ?  Dahası çamaşır makinasındaki kimyasalı arıtmak için 8 ton su ile Bulaşık makinasındaki kimyasalı arıtmak için 6 ton su ile banyo da şampuan / duş jeli/sabun kimyasalını vücuttan arıtmak için 2 ton su ile durulanırsa kimyasaldan arındığını biliyor muydunuz?

Lütfen çamaşır yıkadığınızda tekrar tekrar durulatın. Çamaşırlarınızın her durulamada köpürdüğünü göreceksiniz!

Küçük bir örnekte bulaşıklar için.1 çay kaşığını kimyasal bir deterjanla yıkadığınızda arıtmak için 18 LT sıcak sirkeli su ile durularsanız kimyasaldan arınıyor. Çünkü kimyasal deterjanlar kancalı yapıya sahip olduğundan kullanıldığı yerde yapışıp kalıyor. Uzmanlara göre 2070 yılında su savaşlarının çıkacağı düşünülürse suyu bu kadar hoyratça kullanmaya hakkımız var mıdır?

Yine uzmanların bilgisine göre; 1978 yılında Marmara denizinde 126 çeşit balık varken bugün bu sayı 25’e inmiştir !

Hem kendi ve ailemizin sağlığı için hem çocuklarımıza temiz topraklar, sular ve doğa için kimyasal içerikli deterjanlar temizlik ürünleri kulan mamalıyız !

Sedef – mantar-egzama gibi cilt hastalıkları, alzheimer ve çeşitli kanser hastalıklarının baş tetikleyicisi olan Kimyasal temizlik ve Kozmetik ürünleri kullanmak istemiyorsanız alternatifiniz tabiki var!

Gülcan Yavaş- Ersağ Temizlik ve Kozmetik Ürünleri –

 

REKLAM ALANI