Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 20°C

Gençler arasında en popüler sektör Bankacılık-Finans!

Gençler arasında en popüler sektör Bankacılık-Finans!
23 Ağustos 2014 15:48
A+
A-

yeni_mezun_tercihleri_2

Yenibiris.com’un yaptığı analize göre yeni mezun gençler en çok Bankacılık-Finans sektörüne rağbet gösteriyor. Sektörde ise gençlere en çok çağrı merkezi, aktif satış ve gişe bölümlerinde fırsat tanınıyor.

Yenibiris.com, bu yıl üniversiteden mezun olan binlerce gencin sektör tercihlerini değerlendirdi. Gençlerin kimi memurluk sınavına girdi, kimi yüksek lisans için hazırlıklara başladı. Birçoğu da özel sektörde işe girmek için özgeçmişini hazırladı. Şirketler, genel olarak işe alımlarının yüzde 10-15’ini yeni mezun olmuş gençlere ayırıyor. Deneyimsiz gençler en çok satış, müşteri ilişkileri, gişe, çağrı merkezi ve bilgi teknolojileri alanlarında işe alınıyor. İşverenler şirketlerini ileriye taşıyabilecek, gelecek vaat eden gençleri işe almak istiyor. Hangi alanı seçerse seçsin, İngilizce’nin yanı sıra ikinci bir dil bilen, teknolojiyle arası çok iyi, araştırma ve öğrenme konusunda hırslı, analitik düşünebilen gençler aranıyor. Ne istediğini bilmeyen, kendini geliştirmeyen, bir katma değer sunamayan, bunlara karşılık hemen dolgun maaşla yönetici olmak isteyen gençlerin şansı çok az.


Bu yaz en çok eleman aranan sektörlerin başında yapı-inşaat, perakendecilik, turizm ve eğitim geldi. Ancak gençlerin en çok çalışmak istediği sektör bunlardan farklı. Dönem dönem toplu işe alımlar yapan, ancak son zamanlarda en çok eleman ilanı veren sektörler arasında görmediğimiz bankacılık-finans, gençlerin gözde sektörü. Bu sektör, son yıllarda en çok rağbet gören sektör olma özelliğini koruyor. Sektör, gençlere yönelik olarak kurgulanmış cazip terfi, eğitim ve yan fayda uygulamalarıyla rağbet görüyor.

Yeni mezun gençlere bankacılık-finans sektöründe en çok şu alanlarda kariyer fırsatı veriliyor:

1-Çağrı Merkezi
2-Aktif Satış
3-Gişe
4-Portföy Yönetimi
5-Genel Müdürlük

Bankacılıkta kariyer planlayan yeni mezunların sektöre girmesinin en yaygın yolu, Management Trainee ve Sales Trainee adı verilen yönetici adayı yetiştirme programları. Son yıllarda bankalar, yetenekli gençleri en çok bu yolla kuruma kazandırıyor. Zorlu aşamalardan geçerek seçilen gençler, 2-3 aylık yoğun bir eğitim sürecinden geçiriliyor. Bankaların farklı isimlerle oluşturdukları staj programları da, iş hayatına hazırlanmak isteyen gençler için iyi birer seçenek. Bu programları başarıyla bitirenler işe alınabiliyor. Sektör, yaz aylarında da işe alımlarını sürdürüyor.

Bankacılık-Finans, Türkiye’de kurumsallaşmış yapısıyla gençlerin gözdesi olmaya devam edecek gibi görünüyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: