Dolar 32,5196
Euro 34,8564
Altın 2.442,60
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Beyaz eşya akıllandı ev işleri kolaylaştı

Beyaz eşya akıllandı ev işleri kolaylaştı
19 Ağustos 2014 14:52 | Son Güncellenme: 19 Ağustos 2014 15:05
A+
A-

elektronik ev eşyalarıTelefonlarda alışık olduğumuz akıllı özellikler artık beyaz eşyalarda da var. Fırın ısısını kendi ayarlarken buzdolabı eksikleri sipariş ediyor, süpürge el değmeden temizliyor.

Düğün sezonu açıldı. Evin en önemli alışverişi beyaz eşyaları almak için araştırmalar da başladı. Teknoloji burada da yeni evlenenlere imdadına koştu. Yeni nesil beyaz eşyalar içerdikleri çılgın teknolojilerle artık çiftlere evde büyük kolaylıklar sunuyor. Fırın pişirilen yemeğin türüne göre ısı ayarı yaparken buz dolabı sizin için eksikleri listeliyor. Üstelik siparişi de veriyor. Telefon ve tabletteki gibi dokunmatik ekranlı beyaz eşyalar bu özellikleriyle de kullanım kolaylığı sunuyor. Bu akıllı ev aletlerine ister kendi marka mağazalarından bulabilir isterseniz de teknoloji marketlerden de ulaşabilirsiniz. Sizin için akıllı ev aletlerini pazarını araştırdık ve birbirinden kullanışlı ve çeşitli özelliklere sahip ürünleri bulduk. İşte o ürünlerden bazıları ve fiyatları…

Serinletirken pozitif enerji veriyor

BOSCH İnverter klimalar, hem serinletiyor hem de kırsal alan, şelale ve okyanus kenarı gibi doğal ortamların negatif iyon yüklü taptaze havasını getiren iyonizer teknolojilisi ile ortama pozitif enerji veriyor. Ayrıca, sigara dumanını temizlyor.

Sipariş veriyor müzik çalıyor

Arçelik, üzerinde 10 inç TFT dokunmatik ekranlı tablet yer alan yeni buzdolabı 8860 SBS NY, yer alan tablet ekran üzerinden kablosuz olarak internete girebilmek, radyo ve televizyon kanallarını takip edebilmek mümkün. Buzdolabının tablet ekranından eksiklerin listesini yapabildiğiniz gibi online olarak marketten sipariş de verebilirsiniz.

3D ile her açıdan aynı görüntü

Samsung Electronics, yeni kavisli televizyonu H6870 serisi Curved Full HD TV, bu ay Türkiye’de. Olduğundan daha geniş ekran hissi veren TV, her noktadan eşit izleme mesafesi sunuyor. Ayrıca Samsung Curved Full HD TV düz ekrana göre %50-80 daha yüksek kontrast sağlayarak, ekranın tamamında daha net görüntü sunuyor. Full HD görüntü kalitesi sunan 48 inç ve 55 inç Curved Full HD TV, televizyon izleme deneyimine yepyeni bir boyut getirerek; Türkiye’de Curved TV döneminin başlamasına da öncülük ediyor.

Yüzde 20 tasarruflu

BOSCH HBN539E3T ankastre fırın, A enerji sınıfından %20 daha fazla enerji tasarruflu sağlıyor. 8 pişirme programı bulunuyor. 3D Hotair üç boyutlu ısıtma sistemi sayesinde, fırın içindeki hava dolaşımını her kata eşit oranda dağıtılıyor. Fırın içi aydınlatması ile yemeğin hangi aşamada olduğunu kapağı açmadan kontrol etmek de mümkün.

Evi kendi süpürüyor

LG Hom-Bot Square süpürgede bulunan  2.0 kamera sensör, odanın zeminini tarıyor, görüntüyü hafızasına kaydediyor. Sonrasında uygun bir harita çıkarıyor ve siz elinizi bile değmeden tüm evi süpürüyor.

29 dakikada yıkayabiliyor

Vestel’in 9614 TT akıllı çamaşır makinesi, 9 kg yıkama, 6 kg kurutma özelliğine sahip. 29 dk’da hızlı yıkama ve kurutma özelliği olan makinede alerji programı da bulunuyor. Çamaşırlara zarar vermeden yıkayan ‘İnci Kazan’ teknolojisi olan makinede kırmızı, siyah ve inox renk seçenekleri de bulunuyor.

Plastikte güvende

Dokunmatik tus¸ kontrolu¨ ve LCD ekranlı Arçelik 9480 bulaşık makinesi, plastikler dahil tu¨m bulas¸ıklarınızı aynı anda A sınıfı yıkayıp kurutabiliyor. Bulaşık makinesinin çalışma sesi ise neredeyse bir fısıltı kadar. Ürünün 8 ayrı yıkama programı mevcut.

EVİNİZİ CEPTEN YÖNETİN

Akıllı ev sistemleri; aydınlatma, ısıtma, soğutma, perde, panjur, hırsız alarm, yangın algılama gibi güvenlik sistemlerinin, görüntülü diafon sistemlerinin, giriş-çıkış güvenliğinin, kamera sisteminin, enerji sistemlerinin kontrolünü ister cepten isten tabletten yapabilme imkanın sunuyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI