Dolar 32,5304
Euro 34,9073
Altın 2.444,05
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Başarılı Bir Eleman Neden İşten Ayrılır?

Başarılı Bir Eleman Neden İşten Ayrılır?
22 Ağustos 2016 09:53
A+
A-

eleman

Başarılı bir elemanınız var ve işten ayrılmak mı istiyor? Sebebini merak ettiniz değil mi? O halde hemen size başarılı bir elemanı işten ayrılmaya iten sebeplerden bahsedelim.

1- Elemanın Takdir Edilmemesi

Elemanlar için yapılan iş sonucunda takdir edilmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Elemanlar gerçekleştirdikleri başarılardan sonra yöneticileri tarafından takdir edilmek isterler. Sürekli olarak başarı gösteren fakat hiç takdir edilmeyen eleman başarılarının karşılık görmediğini veya şirketinin kendisine değer vermediğini düşünerek istifa etmek isteyebilir.

2- Terfi Alamamak

O çok başarılı elemanınızın işten ayrılma sebeplerinden biri de belki de farkında bile olmadan yaptığınız bir şey olabilir mi? Bu elemanınızın haksız olduğunu düşündüğü bir terfi olabilir ve ya başarılı elemanlarınızın üzerine getirdiğiniz bir yönetici de olabilir. Canla başla çalışan elemanınız bunu kendisine yapılan bir haksızlık olarak görebilir ve işten ayrılmayı tercih edebilir.

3- Bir Üst Yönetici ile Anlaşamama

Elemanlar bazı durumlarda üst yöneticileri ile anlaşmazlıklara düşebilmektedir. Bu durumun yaşattığı gerginlik ve mutsuzluk ortamı elemanı doğrudan etkilemekte, işe karşı motivasyonunu düşürmektedir. Zaman içerisinde aşılamayan bu sorunlar yönetici ile personel arasındaki çekişmeleri büyütebilmekte ve işten ayrılmalara sebep olmaktadır.

4- Yeterli Oranda Zam Alamamak

Başarılı elemanınız yıllardır sizinle çalışıyor fakat bir türlü zam alamıyorsa ya da aldığı zam oranının başardıkları ve şirkete kattıkları karşısında az bir miktar olduğunu düşünmeye başladıysa tedirgin olabilirsiniz . Çünkü en başarılı elemanınız işten ayrılmak üzere olabilir.

REKLAM ALANI