Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Avea M2M çözümlerinde iddialı

Avea M2M çözümlerinde iddialı
21 Mart 2014 08:01
A+
A-

avea-makinelerarasi-iletisim-cozumlerini-5808421_400Avea, Bursa merkezli Nestle Waters Türkiye ve May Tohum şirketleri ile işbirliğine giderek, alanlarında Türkiye’de ilke imza atan M2M (Makineler arası iletişim) çözümlerini hayata geçirdi.

Avea açıklamasına göre,  Avea’nın Ar-Ge çalışmaları ve Nestle Waters Türkiye ile May Tohum şirketlerinin donanımı ve sektörlerindeki yüksek bilgi birikimleriyle çözüm ortaklarının katkısı sonucunda ortaya çıkan “May Tohum Saha Uygulaması” ve “Nestle Waters Türkiye Rota Optimizasyon” projeleri, hem firmalara hem de Bursa ekonomisine katkı sağlayacak.

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, projelerin tanıtıldığı lansmanda, “Waters Türkiye Rota Optimizasyon Projesi” ile Nestle Waters Türkiye’nin dağıtım maliyetlerini düşürerek hizmet sürelerini azaltacağını kaydetti.

Projeyle müşteri deneyiminin artacağını dile getiren Taşman, kullanılan merkezi yapı sayesinde de dağıtım araçlarının anlık olarak harita üzerinden takip edilebileceğini aktardı. Avea olarak hizmet ve tarım sektörleri için yenilikçi M2M çözüm ve uygulamaları geliştirdiklerini belirten Taşman, “M2M, bizlere sınırsız fırsatlar sunan bir alan. Öyle ki, hangi sektör olursa olsun zamana ayak uydurmak, verimlilik sağlamak, en önemlisi de kar elde etmek isteyen kurum ve kuruluşların M2M’i yadsıma lüksleri artık yok. Hizmet ve tarım sektörlerine yönelik iki öncü projemiz de buna en iyi örnek. Nestle Waters Türkiye ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde ciddi maliyet tasarrufu ve müşteri memnuniyeti sağladık” bilgisini verdi.

“May Tohum Saha Uygulaması” projesine başlamadan önce, şirketle yaklaşık üç yıldır yazılım ve donanım ürünleri konusunda bir işbirliği modeli sürdürdüklerini hatırlatan Taşman, “Bu işbirliğinin yarattığı değer sonucu, şimdi de May Tohum’un daha kaliteli ve kontrollü ürün üretmesine ve daha hızlı sipariş girişlerini mümkün kılacak bir işbirliğine imza atıyoruz”  ifadelerini kullandı.

“M2M pazarının 2014 yılında 250 milyon adede ulaşması bekleniyor”

Küresel ölçekte şirketler tarafından yaygınlaşan M2M çözümlerinin Türkiye’de de ön plana çıktığına dikkati çeken Taşman, şunları kaydetti:

“GSMA araştırmalarında M2M pazarının 2013’teki toplam büyüklüğünün 195 milyon adet SIM olduğunu görüyoruz. 2014 yılında da bu rakamın 250 milyon adet olması bekleniyor. 2016’da GSM üzerinden geçen M2M pazarının 360 milyon dolar, 2020’de ise 1 milyar dolar civarına ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye’deki M2M pazarı büyüklüğü ise son yıllardaki artış ile birlikte 2,1 milyon dolara ulaştı.

Türkiye’deki teknolojik altyapı M2M’in gelişmesi ve pazarın büyümesi için gerekli tüm özelliklere sahip. M2M’in ekonomiye sağladığı fayda, kullanım kolaylığı, güvenlik ve çevreye katkısıyla ilgili farkındalık arttıkça, Türkiye’deki pazar da giderek büyüyor. Öngörülerimiz, Türkiye’de de dünyadaki büyümeye paralel çok hızlı bir artış olacağı yönünde. Şirketlerin sürdürülebilir bir geleceğe sahip olması için M2M’e daha yakın durmaları bu noktada çok önemli.”

“Büyüyen M2M teknolojisi, hayatımızın her alanında yer alacak”

Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezine sahip operatörü olan Avea’nın geçtiğimiz 3 yılda Ar-Ge’ye 80 milyon lira yatırım yaptığını aktaran Taşman, “Makineler arası iletişim alanındaki inovatif çözümlerimizi, Avea olarak bu çözümlere özel olarak geliştirdiğimiz M2M SIM kartlarıyla destekliyoruz. Yaptığımız yatırımların sonucunda da  geçen yıl M2M alanında pazar büyüme oranını 2’ye, aktivasyon oranını ise 1,5’a katladık. Sektörlerin ihtiyaçlarını iyi analiz edip lojistikten finansa, sağlıktan turizme kadar birçok farklı sektörde bu ihtiyaçlar doğrultusunda Araç Takip, Eşya Takip, Mobil Pos, Kronik Hastalık Takibi, Sayaç Okuma Sistemleri gibi servislerimizi çözüm ortaklığı ekosistemimiz içerisinde geliştirerek müşterilerimize sunuyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Geçen yıl hayata geçirilen Türkiye’nin ilk Siber Filo Yönetimi Projesi’yle M2M teknolojisinin kullanıldığı filoda, araç başına yılda bin avro yakıt tasarrufu elde edildiğini hatırlatan Taşman, “Benzer durum sağlık sektörü içinde geçerli. Avea tarafından geliştirilen mobil sağlık uygulamasıyla hastaların sağlık durumları an be an takip altında tutulabiliyor. Bu sistemle 5 yıl içerisinde 100 binden fazla hastanın zamandan tasarruf etmesine ek olarak, yaşam kalitesinin artırılmasını da sağlayacağız” öngörüsünde bulundu.

M2M müşteri sadakatini de artırıyor

Nestle Waters Türkiye Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Direktörü Nihal Topaloğlu ise M2M’in farklı birçok alanda etkin olarak yararlanılabilecek bir teknoloji olduğuna işaret ederek, “Avea ile geliştirdiğimiz sipariş süreçlerini uçtan uca izlememizi sağlayan M2M çözümleri, müşterilerimize proaktif bir yaklaşım sağlayan farklı hizmetler geliştirmemize olanak sağlıyor. Örneğin yakın zamanda müşterinin sipariş vermesine gerek kalmadan sistemdeki bilgilerden siparişin ne zaman verilebileceği bile tespit edilip ürün kapıya teslim edilecek. Biz buna ‘impulse’ bir başka ifade ile sizin adınıza, sizin için takip edip hatırlatma diyoruz” görüşünü paylaştı.

May Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler de Avea ile hayata geçirdikleri bu işbirliğinin en önemli avantajlarından birinin müşteri memnuniyeti ve sadakatinin artırılması olduğunu belirtti.

Çiftçiler, işbirliğine ilişkin şunları da aktardı:

“Çözüm, çiftçilerimizin bize ihtiyaç duydukları anda onlara gerekli desteği en hızlı şekilde vermemize de olanak sağlayarak, müşteri memnuniyet ve sadakatimizi ciddi oranda artırdı. Örneğin bir çiftçinin ilk kez alıp ektiği tohumun ekimi ve büyümesi sırasında alışkın olmadığı bir durumla karşılaşması halinde, ilgili ekiplerimiz çiftçiye ulaşarak gerekli bilgilendirmeyi ve desteği yapıyor. Bu da müşterinin bizlere olan güvenini ve şirketimize olan sadakatini arttırarak öncelikle bizleri tercih etmesini sağlıyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI