Dolar 32,3592
Euro 34,7068
Altın 2.390,95
BİST 10.158,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Anadolu Sigorta,Sağlık Sigortalarında Claimer’ı Devreye Aldı!

Anadolu Sigorta,Sağlık Sigortalarında  Claimer’ı Devreye Aldı!
29 Haziran 2012 07:38
A+
A-


Özel sağlık sigortalarında sağlık harcamalarının elektronik ortamda akıllı bir şekilde yönetilmesini sağlayan Claimer, sigortalılara yönelik gerçekleştirilen tanı ve tedavi bilgilerini hastanelerden elektronik ortamda alıyor. Alınan veriler, sigortalının poliçe şartlarına, ilgili hastaneyle sigorta şirketinin anlaşma koşullarına, temel medikal kurallara göre sistemde işleniyor. Oluşturulan ödeme kararı hastaneye yine elektronik ortamda iletiliyor.

Sistem, hangi harcamanın sigortalının poliçe şartı gereği ödenmeyeceğini, hastaneyle yapılan anlaşmaya göre hangi işlemlerden ne kadar ücret alınacağını biliyor. Ayrıca sistem yine cinsiyete, yaşa, hekim uzmanlığına göre yapılamayacak medikal işlemleri tanıyor ve geçit vermiyor.

Hafızası da olan Claimer, örneğin sigortalı daha önce başka bir hastanede yakın bir zamanda aynı konulu MR çektirdiyse, uyarı vererek bu işlemin yapıldığını hatırlatıyor ve gereksiz yere tetkik yinelenmemiş oluyor.

Claimer ile Anadolu Sigortalılar, kağıtsız ortamda gerçekleştirilen provizyon işlemleri ile anında ve doğru olarak hastanelerden hizmet almış oluyor.

Hastaneler ise Anadolu Sigorta’nın ödeme kararını alabilmek için Sigorta şirketi sistemine veri girmek, her muafiyette çağrı merkezini aramak, faks çekip teyit almak zorunda kalmıyor.

Sağlık Bakanlığı ve ulusal standartlara göre verileri sınıflandıran Claimer, ICD-10 (Uluslararası Tanı Kodu), TTB (Türk Tabipler Birliği), SUT (Sağlık Uygulama Tebliği), UBB (Ulusal Bilgi Bankası) gibi standartlara göre çalışıyor.

Son günlerde oldukça gündemde olan ve mevzuat çalışmaları devam eden Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları provizyonunu da destekleyen Claimer, karar destek sistemleri için en geniş, ayrıntılı, sınıflandırılmış veri kümesini de barındırıyor.

Sağlık giderlerini akıllı ve doğru bir biçimde yönetme özelliği ile Claimer, sağlık tazminatlarında azalış sağlarken, operasyonel verimlilik artışını da sağlamış oluyor. Hastanelerin fatura eklerini elektronik ortamda iletmesi ile hastaneler tarafında iş gücü ve kağıt tasarrufu sağlayan Claimer, çevreci bir uygulama olarak da öne çıkıyor. Yine hastaneler tarafında fatura geri dönüşlerini minimize edip, tahsilatta artış sağlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, “Ülkemizin özel sağlık sigortası sektörüne; gerek müşteri memnuniyeti, gerek sağlık hizmetleri tedarikçileri memnuniyeti, gerekse özel sigorta şirketi memnuniyetini eş zamanlı sağlayan bir ilki sunmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. İnsan emeği yoğun bir branş olan özel sağlık sigortacılığında, teknolojinin ve uluslararası kriterlerin ön plana çıkmasını sağlayan, özel sağlık sigortacılığında devrim yaratan bu projenin hayata geçmesi ile birlikte sigortalılara, hem sigorta şirketleri, hem de sağlık kurumları çok daha hızlı, doğru ve kaliteli hizmet sunmaktadır” dedi.

CompuGroup Medical tarafından geliştirilen Claimer sistemini, özel geri ödeme kurumları arasında ilk defa ve şu anda yalnızca Anadolu Sigorta anlaşmalı hastanelerin ve sigortalılarının kullanımına sunarken, sistem hızla özel sağlık kuruluşlarında ve diğer özel sigorta şirketlerinde yaygınlaşmaya devam ediyor.

CompuGroup Medical Genel Müdürü Fatma Zakaryan, bu projenin sağlık sigortalarında verimlilik artışı, hızlı hizmet ve etkin yönetim anlamında devrim niteliğinde olduğunu vurguladı. Türkiye’de tamamlayıcı sağlık sigortalarının ileride pazarda yer bulacağını, sağlık sigortalı sayısının en az üçe katlanacağını, böylesine büyüyecek bir branşta provizyon sistemleri yönetiminin ancak Claimer gibi güçlü bilişim alt yapıları ile mümkün olacağının altını çizdi.

 

 

 

REKLAM ALANI