Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

77 BİN METREKARELİK BELEDİYE HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILDI

77 BİN METREKARELİK BELEDİYE HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILDI
01 Temmuz 2013 08:14
A+
A-

tn41

Sancaktepe’lilere daha kolay ve hızlı hizmet verebilmek adına tüm birimleri tek çatıda toplayan Sancaktepe Belediyesi’nin yeni hizmet binası temel atma töreni gerçekleştirildi. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde son teknolojinin uygulanacağı hizmet binası ortalama 77 bin metrekarelik alana kurulacak…

Temel atma törenine; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı  İsmail Erdem ve çok sayıda Sancaktepe’li katıldı.

TÜRKİYE KAZANIRSA HERKES KAZANIR…

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Öncelikle halka hizmeti hakka hizmet bilen bir kadronun bu önemli eserine şahitlik etmek üzere burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün burada neler yapıldığını ve neler yapılacağını hep birlikte görüyoruz. Bizim işimiz sevgi işi. Türkiye ortak paydamız. Türkiye kazanırsa herkes kazanır Türkiye kaybederse hiç kimse kazanamaz. Acaba su gelmeyen evlere o günleri hatırlatmak için anma günleri mi yapsak? Tek hatamız yaptığımız hizmetleri ne genç nesile anlatabildik ne de millete. Ama bu toplumun vicdanı yanılmaz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

TÜM METRO HATLARININ BULUŞMA NOKTASI SANCAKTEPE OLACAK!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: Sancaktepe, Başkanı Sayın İsmail Erdem ve ekibi sayesinde hak ettiği noktaya geldi. Suları akmayan, yağ kuyruklarında beklenen, çöp yığınları ile dolu olan semtler vardı. Hepsi geride kaldı unutuldu. Bugün burada çok başarılı projeler hayat buluyor. Bütün ilçelerimizi kapsayan her anlamda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu yılın sonuna vardığımızda yaptığımız yatırımlar toplamı 60 katrilyon olacak. Sancaktepe’ye yaptığımız metro haricindeki yatırımlar toplamı 410 trilyon. Kentlerdeki en önemli sorun ulaşımla ilgili. Biz Sancaktepe’nin İstanbul ile her noktasına ulaşmasını sağlayacağız. Bu dünya rekoru olacak bir sistem. Sancaktepe’den sizler metroya binince 24 dakika sonra Üsküdar’da 64 dakika sonra havaalanında olacaksınız. Sancaktepe metroların buluştuğu merkez haline gelecek. Biri ; 14 kmlik Çekmeköy-Sancaktepe- Sultanbeyli hattı. Diğeri; 17 kmlik Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Sancaktepe-Sultanbeyli hattı. Bütün hatları Sancaktepe’ye bağlayacağız. Bu hatları tamamladığımız zaman 2019’a geldiğimizde bir dahaki dönem sonu 11 milyon kişi bu metroları kullanıyor olacak. İşte hizmet budur” dedi.

SANCAKTEPE’YE “4 MİLYARLIK YATIRIM” YAPILDI

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem: Bugün adeta bayram havası var Sancaktepe’ de. Sancaktepe genç bir ilçe ve 4 yılda 15-20 yıla sığacak hizmetleri gerçekleştirdik. Sancaktepe coğrafi olarak Anadolu yakasının merkez ilçesi aynı zamanda cazibe merkezi de olacak diye hedef koyduk. Bölgemiz imara kapalıydı. Cumhuriyet tarihinde rekora imza atarak İstanbul’da plansız bölge kalmasın kaçak yapılaşma yok olsun prensibiyle 5 ay içinde imar planı hazırladık. Şubata kadar verdiğimiz yapı ruhsatlarında kapalı mekan alanı 5 milyon metrekare. Şu anda 40 aylık yapılaşma var. Bunun şu anki yatırım değeri 4 milyar TL. Türkiye Cumhuriyeti devletinin 800 milyar gayri safi milli hasılası içinde 4 milyar liralık özel sektör yatırımı var Sancaktepe’de. Bugün belediyemizin yeni binasının temelini atıyoruz bu alan yaklaşık 77 bin m2 . Coğrafi olarak Sancaktepe’mizin orta noktasını belirledik. 200 yıla hitap edecek bir bina. Bu sayede tüm birimleriyle belediyemiz tek çatıda toplanmış olacak. Belediye binamız Selçuklu Osmanlı ve bugünün mimarisiyle bütünleşen geçmişi bize hatırlatan devasa bir eser olacak.

 

REKLAM ALANI