Dolar 32,5389
Euro 34,8465
Altın 2.442,32
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

KOBİ’lerin başarması için ihracat şart

KOBİ’lerin başarması için ihracat şart
19 Kasım 2015 11:08 | Son Güncellenme: 19 Kasım 2015 11:09
A+
A-

dis-ticaret lojistik

UPS (NYSE:UPS) tarafından yedi Avrupa ülkesinde (Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya ve Birleşik Krallık) otomotiv, sağlık, ileri teknoloji, endüstri ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren 10.717 Küçük ve Orta Büyüklükte İşletme (KOBİ) sahibi ve yöneticisiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre; Avrupa’nın küçük şirketleri önümüzdeki yıl ihracatlarını arttırma konusunda iyimserler.

Araştırmanın sonuçları, KOBİ’lerin %90’ının ihracatın istikrarlı olmasını veya artmasını beklemesinden yola çıkarak Avrupa’daki ihracat büyümesine yönelik güveni ortaya koyuyor. Aynı zamanda sonuçlar, ihracatın KOBİ’ler için daha yüksek toplam gelir artışı ile çok fazla ilgili olduğunu ve Avrupa’daki ihracatçı KOBİ’lerin e-ticaret kullanımının hızla arttığını gösteriyor.

UPS Avrupa Başkanı, Cindy Miller araştırma hakkında şunları söyledi: “Avrupalı KOBİ’ler, işlerini büyüttükçe ihracatlarını da arttırıyor ve yeni pazarlara doğru genişliyor. Dikkat çekici olan, çoğu zaman müşterilerinin onları ihracata başlamaya yöneltmeleridir. Algılanan ve gerçek ihracat bariyerleri, müşterileri bir ihracat siparişi için onlarla iletişime geçene kadar birçok KOBİ’yi ihracattan alıkoyuyor. Avrupalı KOBİ’ler, özellikle e-ticaretin yoğun olduğu dönemlerde ihracat fırsatlarından faydalanıyor.”

Fransa, İtalya ve Birleşik Krallık’ta KOBİ’lerin geniş ihracat sektörleri olmasına rağmen 120.000 üzerinde KOBİ ihracatçısıyla yapılan Avrupa’daki KOBİ’lerin İhracat İçgörüleri Çalışması 2015’e göre Almanya, KOBİ ihracatında Avrupa’nın güç merkezi. Ülke bazında, belirli ihracat pazarları için gitgide genişlemelerine rağmen net tercihler bulunuyor. Genel olarak ABD’den sonra Avrupa dışı en büyük ihracat pazarları sırasıyla Asya, Afrika ve Orta Doğu’dur. Çin, ülkeye ihracat yapan şirketlerin yalnızca %11’iyle daha küçük bir ihracat yapılan ülke konumunda.

UPS Avrupa Başkanı Cindy Miller şunları belirtiyor: “Avrupa’da ihracat yapan KOBİ’ler hızla olgunlaşıyor. Avrupa’nın KOBİ’leri artık gönderinin fiziksel güvenliği, lojistik ortaklarının uluslararası pazarlara ulaşabilmek için sorunlarına çözüm üretmeye yardımcı olması gibi daha pratik meselelerle ilgileniyor.”

Aynı zamanda Avrupalı birçok KOBİ’nin ihracatta “pasif girişimci” olduğu da görülüyor. Belçika, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık’daki şirketlerin hepsi müşteri talebinin ihracata başlamalarında temel etmen olduğunu belirtti. Aynı şekilde, İtalya dışındaki tüm pazarlarda müşteri talebi, ihracat yapmanın ilk üç nedeni arasında gösterildi.

Avrupa’daki KOBİ’lerin İhracat İçgörüleri Çalışması 2015, Avrupalı KOBİ’ler ve Avrupa’nın genel büyümesi için ihracatın gitgide daha önemli hale geldiği sonucuna varıyor. Bulgular, ihracat yapan KOBİ’lerin %49’unun son üç yılda cirolarını arttırdığını vurguluyor. Avrupa’da KOBİ’lerin ihracat yaptığı sektörler olgunlaşırken ihracatçıların yeni teknolojileri benimsediklerini, büyüme için hazırlandıklarını ve iş yapmak için yenilikçi yöntemler aradıklarını belirten çalışma, bu trendlerin önümüzdeki yıl da devam edip güçlenebileceğini ifade ediyor.

 

REKLAM ALANI