Dolar 32,4018
Euro 34,7587
Altın 2.435,21
BİST 9.996,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

115 okulda 100 bin öğrenci geri kazanımı PAGÇEV’den öğrenecek

115 okulda 100 bin öğrenci  geri kazanımı PAGÇEV’den öğrenecek
14 Nisan 2013 13:05
A+
A-

PAGCEV-Kucukcekmece

 Türkiye’nin üçüncü geri dönüşüm işletmesi olarak hayata geçirilen PAGÇEV,  çalışmalarına eğitimle başladı. “Geri Dönüşümle Büyüyoruz” projesi için Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde ilk etapta 115 okulda 100 bin öğrenciye eğitim verilecek. Küçükçekmece’nin ardından eğitimler İstanbul ve tüm Türkiye’ye yayılacak.

Geleceğe damgasını vuracak sektörler arasında gösterilen “geri dönüşüm”; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla büyüyor. PAGEV, kuruluşuna öncülük ettiği Türkiye’nin üçüncü geri dönüşüm işletmesi PAGÇEV için yetkilendirme çalışmalarına devam ediyor. PAGÇEV ise ilk olarak eğitim çalışmalarına başladı. Bu amaçla; Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ile Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı.

 PAGÇEV

115 okulda 100 bin öğrenci

geri kazanımı PAGÇEV’den öğrenecek

le Büyüyoruz” projesi için Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal, PAGEV Yönetim Kurulu Üyeleri Haydar Yayla ve Ömer Durmuşoğlu ile PAGÇEV ekibinin katıldığı bir imza töreni düzenlendi.

 Protokol çerçevesinde; ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak başta plastik olmak üzere ambalaj atıklarının geri dönüşümü konusunda eğitim verilecek. Böylece çevre ve geri kazanım yöntemlerinde çocukların bilinç düzeyleri artırılacak ve daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulacak.

 Plastik atık oranının azaltılması, plastiklerin yeniden kullanımı ve geri dönüşüm için sürdürülebilir çözümler sunulması amacıyla kurulan PAGÇEV, eğitimlerin yanı sıra 2013 yılı sonuna kadar toplam 100 bin ton ambalajdan 50 bin ton plastiğin geri kazanımını da hedefliyor.

 Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal yaptığı açıklamada; “Geri dönüşüm konusunda duyduğumuz hassasiyetimizi eğitim misyonumuzla birleştirdik. İlk olarak Küçükçekmece’de başlayan yolculuğumuzu ilerleyen süreçlerde tüm Türkiye’ye yayacağız. PAGÇEV “Geri Dönüşümle Büyüyoruz” projesi eğitimleri ile ilk olarak Küçükçekmece’deki 115 okulda yaklaşık 100 bin öğrenciye ulaşacağız. Eğitimlerimizle geri dönüşüm bilincine sahip nesillerin yetişmesine katkı sağlayacağız” dedi.

REKLAM ALANI