Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Yabancı sermaye girişinde 2007 seviyesi maalesef yakalanamadı

Yabancı sermaye girişinde 2007 seviyesi maalesef yakalanamadı
02 Aralık 2014 14:16 | Son Güncellenme: 02 Aralık 2014 14:18
A+
A-

Şaban Erdikler

Erdikler: Yabancı sermaye girişi 2007’de en üst seviyeye ulaştı. Maalesef o seviyeler hâlâ yakalanamadı.Şaban Erdikler Kemerburgaz Üniversitesi’nde düzenlenen oturumda ‘Uluslararası Sermaye Hareketleri; Ekonomik Sonuçları ve Türkiye Ekonomisine Etkileri’ni değerlendirdi. Erdikler, Türkiye’ye miktar olarak en büyük yabancı sermaye girişinin 2007’de gerçekleştiğini anımsatarak o tarihten sonra büyük ölçekli sermaye girişinin olmadığını söyledi.

Dünyada yaklaşık 50 ülkede entegre vergi danışmanlığı sağlayan Taxand’ın Türkiye’deki iş ortağı ve Erdikler Taxand Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. Başkanı, YASED eski Başkanı Şaban Erdikler,  İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi “Vergi Seminerleri” kapsamında uluslararası sermaye hareketlerine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Kemerburgaz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin düzenlediği ‘Uluslararası Sermaye Hareketleri; Ekonomik Sonuçları ve Türkiye Ekonomisine Etkileri’ oturumunun konuşmacısı Şaban Erdikler oldu. Erdikler, Türkiye’nin özellikle son yıllarda yaşadığı yabancı doğrudan yatırım konusunu vergi perspektifinden değerlendirdi. Türkiye’nin küresel bağlamda beklenen sermaye girişini gerçekleştiremediğini anlatan Erdikler, “Türkiye’ye en yüksek yabancı sermaye girişi 2007 yılında gerçekleşti. 2007’deki yabancı sermaye miktarı rekor düzeydeydi. Son 7 yılda maalesef bu rakamlar yakalanamadı” dedi. “Son yıllarda yaşanan sermaye girişleri göründüğü kadar etkili değil. Türkiye ekonomisine katkısını tekrar değerlendirmek gerekir. ” Erdikler Yabancı Sermaye girişleriyle ilgili ise, “Bilinenin aksine Türkiye’de en çok yatırımda bulunan yabancı ülkeler Rusya, İngiltere ve Hollanda’dır. ABD de Türkiye’de yatırım yapan 8’inci ülke konumundadır” diye ekledi.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI