Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Talep patlaması

Talep patlaması
21 Mart 2014 08:52
A+
A-

Hakan BinbaşgilAkbank’ın 1.35 milyar dolarlık sendikasyon kredisine yüzde yüzü aşan oranda talep gelirken, ING Bank’ın sendikasyon kredisine 11 ülkeden 23 banka katıldı.

Akbank ve ING Bank yılın ilk sendikasyonlarını yaptı. Akbank, uluslararası piyasalardan aldığı 1.35 milyar doların üzerindeki sendikasyon kredisinin maliyeti, Türkiye’nin geçen sene kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye çıkmasıyla yıllık bazda 10 baz puan azaldı. Yılın ilk sendikasyon kredisini sağlayan Akbank’ın KAP’a yaptığı açıklamada, uluslararası piyasalardan 221.8 milyon dolar ve 817.7 milyon Euro olmak üzere iki ayrı dilimden oluşan 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi aldığı duyuruldu. Açıklamada, kredinin maliyetinin sırasıyla Libor+yüzde 0.90 ve Euribor+yüzde 0.90 olduğu belirtildi.

GÜVENİN YANSIMASI

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank’ın imza attığı bu sendikasyon kredisiyle, Mart 2013’de aldığı 1 yıl vadeli sendikasyon kredisini başarı ile yenileyerek uluslararası borçlanmadaki gücünü ve saygınlığını bir kez daha kanıtladığını belirtti. Binbaşgil, şöyle devam etti:

“ABD Merkez Bankası’nın (Fed) geçen yıl mayısta varlık alım programında ölçülü azaltıma gideceğinin sinyallerini vermesi, buna başlaması ve son dönemde büyüme beklentilerinin gelişmiş ülkeler lehine değişmesi gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışlarına yol açtı. Tüm bu faktörler, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı gelişmekte olan ülkelerin finansal piyasalarını olumsuz etkiledi. Ancak ekonomimiz eskisi gibi kırılgan değil. Borçluluk oranımız düşük, bütçe disiplini devam ediyor. Bankacılık sistemimiz sağlam ve likit. İyileştirilecek alanlarımız olan tasarrufların artırılması ve cari açığın düşürülmesi gibi konularda ülkemiz önemli aksiyonlar almakta. Ancak yapısal olan bu konularda iyileşmelerin görülmesi doğal olarak zaman alacaktır. İmzaladığımız sendikasyon ile uluslararası piyasalardaki dalgalanmaların sendikasyon piyasasındaki maliyetlere yansımasını çok kısıtlı tutarak önemli başarıya imza attık.”

23 banka katıldı

Bu arada ING Bank, 134.4 milyon dolar ve 263.4 milyon euro tutarında, 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi sağladı. Sendikasyon kredisine 11 ülkeden 23 banka katıldı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI