Dolar 32,3425
Euro 34,8475
Altın 2.378,29
BİST 10.262,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

SÜGAV, beslenme ve sağlıklı yaşamı masaya yatırıyor

SÜGAV, beslenme ve sağlıklı yaşamı masaya yatırıyor
17 Nisan 2013 16:15 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 20:54
A+
A-

Zirve logo

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın, 26 Nisan Cuma günü düzenleyeceği “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi”nde beslenme ve sağlıklı yaşam ilkeleri değerlendirecek. Türkiye’den ve dünyadan alanında uzman isimlerin konuşmacı olacağı zirvede; beslenme ve gıda güvenliği, kalite, beslenme ve sağlıkla ilişkili politikaların belirlenmesinde temel yaklaşımlar ele alınacak.

 Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV); beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapacak. Yurtiçi ve yurtdışından, alanlarında uzman bilim insanlarını bir araya getirecek olan “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi”, Türkiye’de bugüne kadar beslenme konusunda gerçekleştirilmiş en kapsamlı organizasyonlardan biri olacak. 26 Nisan 2013 Cuma günü İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleşecek zirvede;  beslenme ve sağlıklı yaşam konularında yapılan araştırmalar, toplumun bilgilendirilmesi ve bu alandaki sorunların tespiti ile çözüm önerileri üzerinde durulacak.

Zirvenin ilk bölümünde alanında dünyaca isim yapmış dört isim; Hacettepe Üniversitesi’nden Prof.Dr.Halit Tanju Besler, Illinois Üniversitesi’nden Prof.Dr.Jozef Kokini, Hohenheim Üniversitesi’nden Prof.Dr.Med. Hans Konrad Biesalski ve Aarhus Üniversitesi’nden Prof.Dr. Klaus G. Grunert bilim dünyasındaki son gelişmeleri paylaşacak. Türkiye’de toplum beslenmesi ve halk sağlığı konusunda akla gelen ilk isimlerden Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof.Dr.Halit Tanju Besler, beslenme ve sağlık ilişkili politikaların belirlenmesindeki temel yaklaşımları anlatacak. Illinois Üniversitesi’nden Prof.Dr Jozef Kokini ise sağlıklı yaşam, kalite ve gıda güvenliğinde yeni yaklaşımlar hakkında bilgi verecek. Bu bölümün diğer konuşmacılarından Prof.Dr. Med. Hans Konrad Biesalski beslenme ve gıda güvenliğinin kilit göstergeleri hakkında son gelişmeleri aktarırken, Prof.Dr. Klaus G. Grunert de işlenmiş gıdalara yönelik tüketici algısı ve davranışları konusunda bilgi verecek. 

Zirvenin ikinci bölümünde, gazeteci İsmet Berkan moderatörlüğünde gerçekleştirilecek, “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Paneli”nin konukları ise Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Mine Tunçel, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selam Ayaz,  Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof.Dr. Temel Yılmaz, İngiltere’den beslenme uzmanı ve köşe yazarı Amanda Ursell ve sanatçı Gülben Ergen.  Bu panelde; beslenme ve sağlıklı yaşam çerçevesinde kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ile toplumun bilgilendirilmesinde ilgili kurum ve kuruluşlarının sorumlulukları masaya yatırılacak.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: