Dolar 32,3680
Euro 34,7095
Altın 2.393,02
BİST 10.153,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Saldırı sonrası asıl tehlike

Saldırı sonrası asıl tehlike
17 Mart 2016 11:30
A+
A-

sosyal endişe

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da yaşanan bombalı saldırılar ile birlikte; halk içerisinde gizli bir tehlike daha ortaya çıktı; sosyal medyada başlayan “asılsız bomba ihbarları”. Yaşanan terör saldırıları çoğu zaman açık alanlarda denk gelmiş olsa da; ihbarlardan en fazla etkilenenler AVM’ler oldu.

AVM’lere Girmeyin Uyarıları…

ITS Medya verilerine bakıldığında; son aylarda farklı lokasyonlarda meydana gelen saldırı eylemlerinin ardından sosyal medyadaki asılsız ihbarların büyük bir bölümü AVM’ler ile ilgili.

Kalabalık meydanlar, metro, metrobüs durakları bu sıralamayı izlerken; son dönem ihbarlarında plaka numarasından, canlı bombanın fotoğraflarına kadar bildirim yapılıyor. Mart ayı boyunca tarihler veren bildiriler de söz konusu.

Sosyal Endişe…

Asılsız bomba ihbarlarında kaynağı elçiliklere ve Emniyet teşkilatına dayandırılarak; toplu ulaşım güzergâhları, alışveriş merkezleri ve kalabalık alanlar hedef gösterilirken; okul gezilerden turistik faaliyetlere, günlük alışverişlerden iş toplantılarına kadar oldukça fazla alan bu durumdan etkileniyor.

Ankara’da birkaç AVM’de bombalı saldırganın yakalandığı haberinin hızlıca yayılmasından, Boğaz Köprüsü’nde park halinde bırakılan aracın kriz yaratması bu endişelerin gücünü kanıtlamakta.

REKLAM ALANI