Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Rüzgar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Rüzgar Ödülleri Sahiplerini Buldu
15 Haziran 2013 12:22
A+
A-

Tureb 

TÜREB’in düzenlediği “Türkiye’de Rüzgar” konulu fotoğraf ve resim yarışmasının ödül töreni EPDK’nın sergi salonunda yapıldı.

 15 Haziran Dünya Rüzgar Günü nedeniyle Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB)’nin düzenlediği  “Türkiye’de Rüzgar” konulu fotoğraf ve resim yarışması sonuçları açıklandı. Dereceye girenlere ödülleri 14 Haziran akşamı EPDK sergi salonunda yapılan bir törenle verildi.

Sergi açılışı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız,EPDK Başkanı Sayın Hasan Köktaş ve TÜREB Başkanı Sayın Mustafa Serdar Ataseven tarafından gerçekleştirildi. Fotoğraf yarışmasında Nuri Çorbacıoğlu’nun fotoğrafı birinci olurken, ikinciliğe Liane Linda Bencuya, üçüncülüğe iseHasan Alper Eryiğit’infotoğrafı seçildi. Resim yarışmasında ise 1.-2. sınıflarda Gülce Şeneş, 3.4. sınıflarda Berfin Türkoğlu, 5.6.7.8 sınıflarda Rümeysa Yıldırım, 9.10.11.12 sınıflarda Helin Kurt birinci oldu. Yarışmacılara kazandıkları ödülleri verilmeden önce organizasyona destek olan Borusan-EnBW enerji ortaklığı ve Özgül Group’a TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven tarafından plaket takdim edildi.

Törende konuşma yapan TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, ikinci kez düzenlenen bu etkinlikle halka bir adım daha yaklaştıklarını, çocukların rüzgar enerjisiyle ilgili farkındalıklarını artıracak bu etkinliklere devam edileceğini belirtti. Rüzgarın temiz bir enerji kaynağı olarak hayatımızda daha fazla yer alması için çocukları bu konuda eğitmenin önemine dikkat çekerek, katılımcılara ve desteğini esirgemeyen EPDK ve Enerji Bakanlığına teşekkür etti.

Sergi açılışını gerçekleştiren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaptığı konuşmada rüzgarın önünü açacak çalışmalara devam ettiklerini, arkalarında gelecek nesillerin olduğunu bilmenin verdiği güvenle çalışmaları hızla sürdüreceklerini vurgulayarak,  “Enerjiyi verimli kullanmak ve tasarruf etmek her ailenin çocuklarına öğretmesi gereken bir kültür. Bu vesileyle çocuklarımıza ve ailelerine enerjinin önemini ve dikkatli tüketim yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.” Dedi.  Yarışmaya katılan herkese, sponsorlara ve organizasyonu düzenleyen TÜREB’e teşekkürlerini ileterek, çocukların ve ailelerinin rüzgara verdiği desteği devam ettirmelerini istedi.

Fotoğraf yarışmasında birinci seçilen Çorbacıoğlu, ödül kazandığı bu fotoğrafı Bakan Taner Yıldız’a, resim yarışmasında 1. ve 2. Sınıflar arası birinci seçilen Gülce Şeneş’de resmini EPDK Başkanı Hasan Köktaş’a hediye etti.

Öğrencilerin yaptığı resimler ve fotoğrafa gönül verenlerin paylaştığı kareler 21 Haziran’a kadar EPDK sergi salonunda gezilebilir.

REKLAM ALANI