Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

‘Piyasalarda kötü günler yaşanacak’

‘Piyasalarda kötü günler yaşanacak’
21 Ağustos 2014 10:29
A+
A-

grafikler_650Borsa ve devlet tahvili piyasalarında sıkıntılı günlerin yaklaşmakta olduğuna dikkat çekildi.

Piyasalara yönelik karamsar tahminleriyle bilinen analistlerden Bill Fleckenstein, borsa ve devlet tahvili piyasasında kötü günler yaşanacağına işaret etti.

Finansal danışmanlık şirketi Fleckenstein Capital’ın sahibi olan analist, merkez bankalarının gevşek para politikalarının yanlış bir sermaye dağılımı yaptığını ancak finansal krizden bu yana merkez bankalarının bu politikaların verdiği zarara kimsenin dikkat çekmediğini söyledi.

Büyük sıkıntılarla karşılaşılacak

Fleckenstein, “Devlet tahvili piyasası şaka gibi, borsalar da öyle. Şimdi hangisinin daha önce patlak vereceğini tahmin edemiyorum ama yolun sonunda büyük sıkıntılarla karşılaşılacağını söyleyebilirim” dedi.

Analist sözlerine şöyle devam etti:

“ABD’de finans piyasalarının güzel bir son şansı yok.  Bizi buraya getiren şeyse Fed’in gelen gevşek para politikası. Bunun sonunda ya şişkin bir enflasyonla baş başa kalacağız ya da devlet tahvili piyasası gerçekten sıkıntılı günler yaşayacak. Bununla birlikte Fed’in güvenirliği sarsılacak. Bu konuda bir şeyin yapılması gerekiyor.”

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI